Călătoreşte înapoi în timp, pentru a vedea cum a fost construit Turnul Eiffel jpeg

Călătoreşte înapoi în timp, pentru a vedea cum a fost construit Turnul Eiffel

📁 Istorie Urbană
🗓️ 17 decembrie 2012

Un videoclip realizat de compania Dassault Systèmes re-creează în imagini 3-D Parisul anilor 1888-1889, reconstituind în detaliu clădirile capitalei franceze aşa cum arătau ele acum 120 de ani şi oferindu-ne iluzia de a fi martori la construirea celui mai reprezentativ monument al oraşului:Turnul Eiffel.

Construit pentru Expoziţia Internaţională de la Paris, din 1889, turnul a stârnit un val uriaş de controverse:mulţi intelectuali francezi ai vremii au luat atitudine, protestând împotriva acestei "urâţenii" care, considerau ei, desfigura oraşul şi cerând demolarea sa. Dar, cu trecerea timpului, turnul nu numai că şi-a căpătat un loc aparte în inimile francezilor, dar a devenit şi pe plan internaţional un simbol al Parisului şi al Franţei întregi.La 123 de ani de la aceste dispute, videoclipul realizat de Mehdi Tayoubi şi colegii săi de la compania franceză Dassault Systèmes reconstituie cu mare acurateţe, pe baza a numeroase documente de arhivă, peisajul urban al Parisului în anii 1888-1889, pe vremea când turnul se afla în construcţie.

Videoclipul face parte dintr-un proiect mai amplu, ce reconstituie 3-D înfăţişarea Parisului încă din timpurile medievale şi până în prezent.

Imaginile realizate în cadrul proiectului pot fi vizualizate pe diferite platforme:online, sub forma unei aplicaţii pentru tablete, a unei cărţi ce oferă experienţa realităţii augmentate, a unui documentar sau ca realitate virtuală.

O atenţie extremă a fost acordată reconstituirii detaliate a clădirilor-acesta fiind principalul aspect asupra căruia s-a concentrat echipa-, dar autorii plănuiesc să dezvolte proiectul reconstituind şi alte aspecte ale vieţii Parisului şi apoi să extindă reconstituirea şi la alte oraşe.

sursa:http://www.descopera.ro/dnews/10394688-calatoreste-inapoi-in-timp-pentru-a-vedea-cum-a-fost-construit-turnul-eiffel