BRAM STOKER, tatăl lui DRACULA, cel mai bun agent turistic al României, ţară pe care n a văzut o niciodată jpeg

BRAM STOKER, tatăl lui DRACULA, cel mai bun agent turistic al României, ţară pe care n-a văzut-o niciodată

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 8 noiembrie 2012

România şi, în special, Transilvania au devenit atracţii pentru turiştii străini, ca urmare a promovării făcute de autorul romanului DRACULA, Bram Stoker, omagiat miercuri de Google printr-un DOODLE INTERACTIV.

BRAM STOKERnu a vizitat niciodată România, deşi a călătorit mult în Europa. Bazându-se pe cronicile medievale ale saşilor din Transilvania, nemulţumiţi de politicile economice derulate de domnitorul Vlad Ţepeş, dar şi pe o serie de povestiri oculte despre vampiri, autorul irlandez spune povestea cumplitul prinţ Dracula. La vremea apariţiei romanului, Transilvania şi povestea lui Vlad Ţepeş, prezentat ca un domnitor monstruos căruia îi plăcea să bea sângele victimelor sale, nu au stârnit niciun interes.

În prezent, Transilvania este cunoscută în întreaga lume datorită/din cauza scriitorului irlandez, iar moştenitorul tronului Marii Britanii, prinţul Charles, care deţine şi o casă în Transilvania, în comuna Viscri, este cel mai bun agent al ei.

Recent, celebrul ghid de călătorii Lonely Planet a inclus Transilvania printre cele 10 destinaţii de iarnă din Europa. Autorii amintesc că Bram Stoker nu a vizitat niciodată România, informându-i astfel pe vizitatorii străini să nu se aştepte să regăsească aici "multe paralele între carte şi filme".

BRAM STOKER, autorul romanului DRACULA, omagiat de Google printr-un Doodle

Biroul la care BRAM STOKER a scris DRACULA va fi scos la licitaţie

"Braşov şi Sighişoara, aflate la două ore de mers cu trenul, sunt oraşe medievale superbe ce au diferite legături cu Vlad Ţepeş, cunoscutul Dracula", menţionează cei de la Lonely Planet.

La Târgul Internaţional de Turism, deschis luni la Londra, autorităţile române au promovat Transilvania prin imaginea lui Dracula şi a Casei Regale Britanice, prin diverse materiale promoţionale.

Promovarea făcută de romanul lui Bram Stoker şi de către prinţul Charles, care a spus anul trecut, într-un documentar video postat şi pe Youtube, că "Transilvania este sângele meu", a reuşit să mărească numărul turiştilor.

Maria Iordache, reprezentant al Oficiului Naţional de Turism din România, a declarat că 118.000 de turişti britanici au vizitat România în 2011.

"Numărul va fi cu mult mai mare în 2012. Doar în primul trimestru constatăm o creştere de 7% a turiştilor englezi, deşi, tradiţional, aceasta este o perioadă de linişte pentru britanicii dornici să călătorească. Creşterea va fi, cu siguranţă, mai mare în perioada vară-toamnă", a spus Iordache, citată luni de The Telegraph.

Anual, castelul Bran din Transilvania strânge sute de mii de turişti care vor să verifice povestea lui Dracula şi a promotorului ei, Bram Stoker.

BRAM STOKER, pe numele său real Abraham Stoker, s-a născut pe 8 noiembrie 1847, în Dublin. El a rămas în istorie drept autorul romanului DRACULA (1897), care a fost ecranizat de multe ori după moartea sa.

sursa:http://www.gandul.info