Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, închisă în semn de protest jpeg

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, închisă în semn de protest

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția
🗓️ 27 februarie 2018

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim este închisă, începând de duminică, în semn de protest împotriva unor măsuri fiscale decise de autoritățile locale.

Liderii bisericilor ortodoxe greacă, armeană și catolică, biserici care împart administrarea locului sfânt, au luat duminică hotărârea fără precedent de a închide porțile Bisericii Sfântului Mormânt, construită pe locul în care, potrivit tradiției creștine, a fost crucificat și înmormântat Iisus Hristos, informează Agerpres

Bisericile creștine protestează astfel față de decizia recentă a Primăriei din Ierusalim de a le impune plata de impozite pe o parte a bunurilor imobiliare. Impozitele nu vizează lăcașurile de cult precum cel al Sfântului Mormânt, ci proprietățile care generează venituri, cum ar fi chiriile, precizează municipalitatea.

Liderii religioși protestează și împotriva unui proiect de lege care ar permite autorităților israeliene să exproprieze terenurile vândute de Biserica ortodoxă unor investitori privați. Liderii bisericilor creștine susțin că aceste dispoziții israeliene ar urmări să diminueze prezența creștină la Ierusalim.