Beijingul interzice folosirea solzilor de pangolin în medicina tradițională chineză jpeg

Beijingul interzice folosirea solzilor de pangolin în medicina tradițională chineză

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 10 iunie 2020

Guvernul de la Beijing a oprit folosirea solzilor de pangolin în medicina tradițională chineză, în contextul creșterii protecției acordate acestui mamifer pe cale de dispariție.

Solzii de pangolin au fost excluși de pe lista oficială a Farmacopeei Chinezești de anul acesta, împreună cu alte substanțe, printre care unele pastile pe bază de fecale de liliac. Mai mulți oameni de știință susțin că pangolinul a fost gazda intermediară pentru noul coronavirus (COVID-19), descoperit în orașul Wuhan, din centrul Chinei, în luna decembrie 2029, relatează Agerpres.

Pangolinii sunt cele mai traficate animale din lume, iar solzii lor sunt utilizați frecvent ca ingredient în medicina tradițională chineză, deși valoarea lor terapeutică nu este dovedită științific. Săptămâna trecută, autoritatea forestieră din China a conferit cel mai ridicat nivel de protecție pangolinilor din cauza riscului lor de dispariție.

Numiți și furnicari solzoși, pangolinii sunt mamifere nocturne, acoperite de solzi, care trăiesc în zonele tropicale și ecuatoriale din Asia și Africa.