Avion militar rus, proiectat cu piese fabricate de o imprimantă 3D  jpeg

Avion militar rus, proiectat cu piese fabricate de o imprimantă 3D

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 iulie 2018

Producătorul rus de aeronave Iliușin va folosi o imprimantă 3D pentru a produce aeronave militare de transport militare Iliușin Il-112V.

Mai multe elemente ale noului avion de transport militar rus Iliușin Il-112V vor fi construite din componente fabricate de o imprimantă 3D fapt ce va accelera lucrările de proiectare, a anunțat, serviciul de presă al diviziei Aviație de Transportului a Consorțiului Aeronautic Unificat din Rusia. 

avion2 jpg jpeg

Potrivit directorului general adjunct al Grupului Iliușin, Pavel Cerenkov, modelul Il-112V este conceput de la zero, iar multe părți și componente ale aeronavei urmează să fie îmbunătățite. Piesele scoase la imprimanta 3Dsunt mai ieftine decât cele metalice, ceea ce este mai bine pentru faza de prelucrare. Dar piesele pentru avionul final vor fi metalice, relatează Adevărul. 

”Am început să folosim o imprimantă 3D pentru a înțelege cât de exacte sau incorecte au fost calculele noastre. Această tehnologie ne permite să economisim timp în proiectarea produselor finite, ceea ce reduce în mod semnificativ timpul de instalare a echipamentelor, precum și costurile de producție”, a spus Cerenkov.

În același timp, serviciul de presă specifică faptul că anumite piese vor fi fabricate în serie folosind o imprimantă 3D.  Aeronavele de transport militare ușoare Iliușin Il-112V pot transporta până la 5 tone de arme, echipamente și personal.

avion3 jpg jpeg