Avion militar american interceptat de un Suhoi rusesc deasupra Mării Negre / VIDEO  jpeg

Avion militar american interceptat de un Suhoi rusesc deasupra Mării Negre / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 31 ianuarie 2018

Un avion de vânătoare Suhoi Su-27 a interceptat un avion militar de spionaj american EP-3E Aries II ce zbura deasupra Mării Negre în apropierea spațiului aerian al Rusiei. Pentagonul a reclamat faptul că avionul de vânătoare a zburat „periculos de aproape”, la doar 1,5 metri de avionul american.

„Un avion rusesc Su-27 a trecut la doar 1,5 metri de avionul nostru EP-3 Aries, înainte de a intersecta direcția de zbor a avionului american, obligându-l să zboare prin vaporii de apă emanați de avionul rus”, se arată într-un comunicat emis de Comandamentul Forțelor Navale ale SUA, Europa-Africa.

Un incident similar s-a petrecut la sfârşitul lunii noiembrie, atunci când un avion P-8A Poseidon a fost obligat de asemenea să zboare prin emisiile unui avion de vânătoare rusesc, cauzându-i avionului „turbulențe violente”, relatează Adevărul.

Ministerul rus al Apărării a răspuns acestor acuzații apărute în presa occidentală, susținând că toate au fost luate toate măsurile de precauție. Conform oficialilor ruşi, luni, la prânz, centrul de control al spațiului aerian a intrat în alertă după reperarea unui aparat neidentificat deasupra Mării Negre, într-o zonă neutră însă apropiindu-se de spațiul aerian al Rusiei.

„Un avion de vânătoare Su-27 din forța de alertă a interceptat avionul suspect. Avionul Su-27 s-a apropiat de acesta la o distanță sigură şi l-a identificat ca fiind un avion de recunoaştere şi război electronic EP-3E Aries II”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de Apărare citat de Tass.