Au fost descoperite rămășițele soției lui Hermann Göring jpeg

Au fost descoperite rămășițele soției lui Hermann Göring

Cercetătorii suedezi au soluționat misterul unui sicriu din zinc descoperit în urmă cu 21 de ani pe proprietatea lui Hermann Göring, mâna dreaptă a lui Hitler. Potrivit Discovery News, analiza rămășițelor aflate în sicriul respectiv a demonstrat că acestea aparțineau primei soții ale lui Göring, Carin.

Născută la Stockholm, Carin Fock s-a măritat cu pilotul Hermann Göring, erou al Primului Război Mondial, în 1923. Cuplul s-a stabilit în Germania, iar Carin s-a bucurat de un statut social aparte, în calitatea sa ca soție a unuia dintre liderii noului NSDAP.

„Adolf Hitler o plăcea. A fost numită mascota Partidului Nazist” a declarat Marie Allen, profesoară la Universitatea Uppsala din Suedia, unul dintre cercetătorii care au analizat rămășițele descoperite în Germania.

Carin Göring suferea de probleme cardiace, iar în 1931, în timpul unei vizite în Suedia, a murit, la vârsta de 42 de ani. A fost îngropată în capela familiei la Lovön, pe insula Ekerö din apropiere de Stockholm. Trei ani mai târziu, Göring a mutat rămășițele soției sale pe proprietatea sa din apropiere de Berlin. Înmormântarea, demnă de un om de stat, a fost un succes propagandistic, bucurându-se de participarea tuturor liderilor naziști, inclusiv Hitler.

Sicriul original a fost pus într-un sicriu făcut din zinc, iar acesta, la rândul său, a fost pus într-un sicriu din cositor.

Proprietatea pe care a fost îngropată soția lui Göring, denumită în cinstea ei Carinhall, avea să ajungă faimoasă pentru că a devenit gazda a numeroase de operă de artă furate de regimul nazist de-a lungul anilor. Mai mult decât atât, Carinhall păstra, la un moment dat, cea mai mare colecție de artă privată din lume.

La Carinhall a conceput Göring nașterea Gestapoului, primele lagăre de concentrare din Germania, precum și bombardarea orașelor europene în timpul războiului.

Pe măsură ce armata rusă avansa către Germania, liderul nazist și-a ascuns colecția de artă în diverse mine de sare și mici orășele din țară. Unele obiecte au fost distruse, însă altele au fost descoperite de soldații aliați spre sfârșitul războiului și după.

În 1945, Göring a ordonat distrugerea casei de la Carinhall. După moartea sa, soarta mormântului Carinei a rămas un mister. În 1951, câteva oase au fost descoperite în apropiere de Carinhall. Presupunând că acestea aparțineau fostei soții ale lui Göring, oasele au fost incinerate și depuse în Suedia. Patruzeci de ani mai târziu, în 1991, vânătorii de comori au găsit un sicriu. Rămășițele au fost trimise în Suedia pentru a fi identificate. Folosind cele mai noi tehnologii, specialiștii au examinat 26 de oase, iar analiza ADN a stabilit că acestea aparțineau unei femei adulte. Tot prin analiza ADN s-a stabilit legătura dintre oasele descoperite și rămășițele lui Thomas Kantzow, fiul Carinei dintr-o altă căsătorie.

Odată ce s-a stabilit că rămășițele aparțineau Carinei Göring, acestea au fost depuse în cripta familiei la Lovön.