Au fost descoperite fosilele unui monstru marin de acum 12 milioane de ani jpeg

Au fost descoperite fosilele unui monstru marin de acum 12 milioane de ani

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 1 iulie 2010

Cercetătorii au descoperit fosilele vechi de 12 milioane de ani a unei balene cu dinţi imenşi, în deşertul din Peru, informează BBC.

Numită Leviathan, balena ar fi avut 17 metri lungime şi se aseamănă foarte mult cu caşalotul, cunoscut şi sub denumirea de balana sperm. Însă, în timp ce caşalotul este un mamifer pasiv, Leviathan a fost un prădător agresiv, ce se hrănea cu creaturi marine de talie mare, cum ar fi delfini, foci şi chiar alte balene."A fost un fel de monstru marin. Este interesant de amintit că, în aceeaşi perioadă şi în aceleaşi ape, a existat un alt monstru, un rechin gigant, de 15 metri lungime. E posibil ca cei doi monştri să fi fost inamici", a declarat Christian de Muizon, directorul Muzeului de Istorie Naturală din Paris.

image

Craniul de 3 metri al creaturii a fost descoperit în sudul statului Peru, în 2008. Dinţii aveau mai bine de două ori lungimea şi diametrul celor descoperiţi la balenele sperm moderne şi erau poziţionaţi pe maxilarul superior şi cel inferior. Caşalotul în schimb, are dinţi numai pe maxilarul inferior.Cercetătorii nu ştiu de ce au murit aceste balene, dar sunt de părere că, odată cu schimbarea mediului, şi creatura a trebuit să-şi schimbe obiceiurile de alimentaţie.