Arheologii britanici aproape de o descoperire istorică jpeg

Arheologii britanici aproape de o descoperire istorică

📁 Istorie Medievală Universală
Autor: Redacția
🗓️ 12 septembrie 2012

O echipă de arheologi de la Universitatea din Leichester, Marea Britanie, susţin că sunt la un pas de a descoperi rămăşiţele regelui Richard al III-lea, ultimul monarh războinic al Angliei, scrie The Daily Mail.

La trei săptămâni după ce au început săpăturile la acest sit arheologic, cercetătorii susţin că au găsit rămăşite umane într-o zonă în care se pare că ar fi fost îngropat monarhul. Escavările au loc într-o parcare din oraşul Leichester.

"Ceea ce am descoperit este cu adevărat remarcabil, iar astăzi (miercuri n.r.) vom face un anunţ cu privire la o schimbare dramatică de situaţie în căutarea Regelui Richard al treilea", a precizat Richard Taylor, director al Universităţii din Leichester şi unul dintre cercetătorii responsabili pentru proiect.

Reprezentanţii Universităţii intenţionează să susţină o conferinţă de presă în decursul zilei de miercuri pentru a prezenta mai multe detalii despre rezultatele cercetării.

În ultimele două săptămâni, arheologii au făcut mai multe descoperiri inedite care i-au îndrumat către locul unde se crede că s-ar afla trupul regelui britanic.

Iniţial a fost descoperit domeniul pe care se afla cândva mănăstirea franciscană cunoscută drept Grey Friars(în traducere liberă, Călugării gri, n.r.), Apoi a fost găsită biserica, iar ulterior pavele din grădinile pierdute ale lui Robert Herrick, arhivele consemnând că aici se afla cândva un monument ridicat în cinstea regelui.

La începutul anulor 1600, Robert Herrick, pe atunci primar al oraşului Leichester a cumpărat terenul pe care se afla mănăstirea. El a construit un conac spaţios şi grădinile descoperite acum de arheologi. În 1916, Christopher Wren, tatăl faimosului scriitor britanic, l-a vizitat pe Herrick. Wren a consemnat în jurnalul său existenţa unui pilon din piatră cu o înălţime de un metru pe care era gravat:"aici se află rămăşiţele lui Richard al III-lea, cândva regele Angliei".

Arheologii au escavat în ultimele zile stana bisericii în care se crede că a fost înmormântat monarhul.

Regele Richard al III-lea a fost ucis în anul 1485, în bătălia de la Bosworth.

sursa:http://www.gandul.info/magazin/arheologii-britanici-aproape-de-o-descoperire-istorica-10060166