Arheologii au descoperit o nouă victimă a unui sacrificiu ritual jpeg

Arheologii au descoperit o nouă victimă a unui sacrificiu-ritual

📁 Istoria Religiilor
Autor: Bogdan Vârşan
🗓️ 22 august 2011

Scheletul, despre care se crede că e al unei femei, a fost descoperit întamplator de un muncitor într-o mlastină lângă oraşul Port Laoise din centrul Irlandei.  Experţii de la National Museum cred că femeia a fost victima unui ritual de sacrificare.

Primele  indicii arată că rămăşiţele descoperite într-o zonă de interes arheologic au o vechime de cel puţin 2000 de ani arheologii înclinând spre 3000. O serie de alte lucruri cum ar fi încălţaminte de piele sau capete de topor au fost descoperite în aceeaşi mlaştină, experţii fiind de părere că toate au fost îngropate pentru a fi prezervate.

Rămăşiţele au fost transportate la National Museum pentru analiza cu carbon 14 pentru a le determina vechimea exactă. Nad Kelly principalul arheolog al instituţiei a afirmat că mai mult de 100 de schelete au fost descoperite în ultima vreme în mlaştinile Irlandei. “ La o primă vedere putem fi aproape siguri că este vorba de un schelet datând din perioada preistorică târzie. Este vorba probabil de un ritual de sacrificare” a declarat Kelly.