Arcul de triumf din Palmyra recreat în Londra jpeg

Arcul de triumf din Palmyra recreat în Londra

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 20 aprilie 2016

O copie a arcului de triumf, vechi de peste 2000 de ani, distrus de către membrii grupării ISIS a fost inaugurată în  Trafalgar Square, din Londra.

Monumetul ce se afla în Palmyra este recreat din marmură, experţii folosind tehnologia 3D, având ca model  fotografii ale originalului. Construcţia a fost gândită de către membrii Institutului de Arheologie Digitală, transportat în Marea Britanie, unde a fost asamblat şi descris ca fiind “un act de solidaritate”.

palmyra arch syria large transqvzuuqpflyliwib6ntmjwfsvwez ven7c6bhu2jjnt8 large trans2oueflmhzzhjcyuvn gr bvmxc2g6irfbtwdjolshwg jpg jpeg

Replica arcului de triumf a fost inaugurată marţi seară  de către Boris Johnson, primarul Londrei, şi va putea fi admirată de către londonezi timp de trei zile. Apoi, construcţia va porni într-o călătorie în marile centre ale lumii, precum Dubai sau New York, şi se preconizează că va rămâne în cele din urmă în Palmyra, lângă ruinele vechiului arc.

Experţii de la universităţi prestigioase precum Oxford şi Harvard şi cercetătorii Institutului de Arheologie Digitală au lucrat împreună la conceperea acestui proiect imediat după distrugerea monumentului original, în octombrie 2015. “Avem un patrimoniu comun. Patrimoniul nostru este universal-nu numai al sirienilor” a declarat  Maamoun Abdulkarim, directorul secţiei de arheologie din Siria.