Arabia Saudită recunoaște că uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi a fost un act premeditat jpeg

Arabia Saudită recunoaște că uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi a fost un act premeditat

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 25 octombrie 2018

Procurorii saudiți au afirmat că persoanele suspectate de uciderea jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi au acționat premeditat, relatează Deutsche Welle. Colaborator al „Washington Post“, Khashoggi a fost asasinat în consulatul saudit din Istanbul, pe data de 2 octombrie.

Parchetul general „a primit informații de la partea turcă potrivit cărora suspecții în cazul Khashoggi au întreprins acțiunea în mod premeditat“, a afirmat procurorul general, citat de agenția oficială de presă SPA.

Acesta a precizat că investigația continuă. Declarația contrazice însă afirmațiile făcute de Riad la sfârșitul săptămânii trecute potrivit cărora Jamal Khashoggi a murit în consulat accidental, în urma unei altercații.

Oficialii sauduți au recunoscut că jurnalistul saudit a murit în reprezentanța diplomatică din Istanbul abia după 17 zile de la dispariția acestuia, în urma unui scandal internațional pe marginea acestui caz, alimentat în permanență de dezvăluirile din presa turcă referitoare la modul în care a fost ucis ziaristul.

Jamal Khashoggi a intrat în consulatul saudit din Istanbul pe data de 2 octombrie pentru a obține documente necesare în vederea căsătoriei sale cu logodnica sa, care are cetățenie turcă. Atunci a fost văzut pentru ultima oară. La scurt timp, în presa turcă au apărut informații potrivit cărora acesta a fost torturat și ucis, iar apoi cadavrul său a fost dezmembrat.