Apostolii lui Stalin: despre oamenii care au adus comunismul în România, la Adevărul Live jpeg

Apostolii lui Stalin: despre oamenii care au adus comunismul în România, la Adevărul Live

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 21 august 2014

La 70 de ani de la 23 august 1944, „Weekend Adevărul“ vă prezintă un serial cât un manual de istorie! Rescriem, în tuşe fine, biografiile tumultuoase ale celor care au impus cel mai dur regim politic din istoria românilor. Cine au fost, de unde au venit şi ce-au vrut aceşti oameni care au vopsit România în roşu-moscovit? Ziariştii Laurenţiu Ungureanu şi Radu Eremia vorbesc, la Adevărul Live, de la ora 12.00, despre „Apostolii lui Stalin“.

„Weekend Adevărul“ începe, din 22 august, un serial documentar despre biografiile nomenclaturii de vârf a comunismului românesc. Redăm adevărata faţă a apostolilor lui Stalin, deci a stalinismului românesc. Rescriem, la microscop, istoria unei Românii despotice. Vorbim despre fiecare dintre cei mai importanţi comunişti, despre luptele lor de culise din ilegalitatea comunistă şi despre luptele de culise din pseudolegalitatea pe care au creat-o comuniştii. Despre istoriile lor grandioase, dar, mai ales, despre istoriile lor de oameni mici.

Vă spunem cine aceşti venetici şi pământeni şi cum au putut ei să aibă cea mai mare putere într-o ţară oricum subjugată de război şi dictatori de orgoliu. Au reuşit aceşti satrapi ai Moscovei să transforme România într-un stat servil, într-o „mămăligă care nu explodează“? Cine au fost artizanii acestor politici „ilegitime şi criminale“ şi care a fost preţul schimbărilor violente dintr-o ţară vândută pentru aproape jumătate de secol? Şi, mai ales, ce efect mai are astăzi o istorie dictată de României de unii dintre cei mai cruzi călăi?

Ciprian Plăiaşu, editor coordonator al revistei „Historia“ şi ziariştii Laurenţiu Ungureanu şi Radu Eremia vorbesc, la Adevărul Live, de la ora 12.00, despre cei mai siniştri oamenii care au impus cu forţa regimul totalitar comunism.