Angela nu merge mai departe! Merkel renunță la șefia CDU jpeg

Angela nu merge mai departe! Merkel renunță la șefia CDU

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 29 octombrie 2018

Cancelarul german Angela Merkel, șefa Uniunii Creștin-Democrate (CDU), intenționează să renunțe la conducerea partidului, potrivit unor surse citate de publicația germană Bild. Ea ar intenționa însă să rămână în fruntea executivului de la Berlin.

Merkel ar fi luat această decizie ca urmare a rezultatului înregistrat de partidul său la alegerile regionale din landul Hessa. Deși s-a clasat pe primul loc, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a întrunit numai 27% din voturi, mai puțin cu 11,3% în comparație cu alegerile din 2013 din acest land situat în centrul Germaniei.

În acest context, Merkel și-ar fi anunțat luni colegii din conducerea CDU că nu va mai candida la șefia formațiunii la congresul partidului care va avea loc în decembrie, relatează Bild.

Mandatul Angelei Merkel în fruntea executivului de la Berlin se termină în anul 2021. Totodată, ea ar intenționa ca, după terminarea mandatului de cancelar al Germaniei, să nu mai candideze pentru această funcție, relatează Bild.

Angela Merkel, în vârstă de 64 de ani, conduce Uniunea Creștin-Democrată din anul 2000. De asemenea, ea deține funcția de cancelar federal al Germaniei începând din 2005.