Andrew Popper, Şeful Casei Regale, explică de ce nu a fost publicat un buletin medical oficial al Regelui Mihai jpeg

Andrew Popper, Şeful Casei Regale, explică de ce nu a fost publicat un buletin medical oficial al Regelui Mihai

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 16 noiembrie 2017

Într-un interviu acordat TVR, Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, de altfel şi prima persoană care vorbeşte public în numele Casei Regale despre starea de sănătate a Regelui Mihai, a declarat că „Starea Majestății Sale este foarte precară. În acest moment, medicii își concentrează eforturile pentru a-l menține într-o stare confortabilă și fără dureri. Previziunile sunt imposibile în astfel de cazuri. Sunt momente mai bune, momente mai proaste. Din fericire, acum situația s-a stabilizat.”

În ceea ce priveşte faptul că până în prezent nu a apărut niciun buletin de sănătate oficial parafat de un medic, Popper a subliniat faptul că astfel de informaţii sunt confidenţiale, conform legii elveţiene: „Şi noi ne-am dori ca medici elvețieni să publice un comunicat medical. Și le-am cerut acest lucru. Din păcate, ei nu pot să o facă, pentru că legea elvețiană nu le dă dreptul să dea comunicate de acest gen.”

andrew popper jpg jpeg

De asemenea, Andrew Popper încercat să ofere o explicaţie şi în privinţa absenţei unor imagini cu Majestatea Sa Regele Mihai. După părerea mea, este foarte normal să nu se mai dea poze cu Majestatea Sa. După cum am spus deja, și după cum am spus încă de când ne-am adresat publicului anul trecut, situația sănătății Majestății Sale este precară, nu este o stare bună. El s-a degradat în mod fizic. Ar ataca demnitatea Majestății Sale ca aceste fotografii și poze să fie publicate în acest moment. Ar fi o violare a demnității sale și vă spun foarte deschis: nu dorim — nici noi, Casa Regală, nici Custodele Coroanei — ca Majestatea Sa să fie amintit prin aceste imagini care nu sunt plăcute. Este normal și nu este unic. (..) Dorința noastră este ca Majestatea Sa să fie în memoria poporului român așa cum era în momentul în care era sănătos și nu văd niciun sens ca aceste fotografii cu degradare fizică să fie… Este ceva morbid. Deci, nu are niciun sens să publicăm fotografii în acest moment”, a declarat acesta pentru televiziunea naţională.