Americanii au adus artileria grea în România / FOTO  jpeg

Americanii au adus artileria grea în România / FOTO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 12 aprilie 2017

Armata americană a adus în România mai multe piese de artilerie de câmp, ca parte a angajamentului SUA în asigurarea securității flancului estic al NATO, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve.  

Vehiculele au fost transportate cu un tren special, din Polonia către Baza aeriană ”Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța și au ajuns la destinație vineri, 7 aprilie, informează un comunicat al Armatei americane.

”Vedetele” acestui transport au fost piesele de artilerie grea, obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin. De asemenea, la Constanța au ajuna și alte tipuri de vehicule militare, precum M99A2 (vehicul care transportă muniția pentru artileria de câmp) și Humvee.

”După ce am încheiat antrenamentul în Polonia, am încărcat din nou trenurile și am efectuat transportul până în România. A fost un proces destul de interesant. Am fost nevoiți să realizăm o mulțime de parteneriate și să trecem cu trenul prin mai multe țări diferite, asigurându-ne că respectăm cerințele fiecărei țări prin care am trecut. A fost un proces destul de laborios”, a declarat căpitanul John Burke, din Batalionul 3, Regimentul 29 Artilerie de Câmp.  

Vehiculele militare vor fi folosite în cadrul unor exerciții militare desfășurate în comun de militarii români și americani.  

”Acest lucru ne permite să ne pregătim alături de militarii din țara care găzduiește armata noastră. Putem să învățăm de la ei, iar ei pot să învețe de la noi și lucrăm împreună pentru a spori capacitățile noastre combinate”, a adăugat căpitanul John Burke.

Foto: Nicholas Vidro, 7th Mobile Public Affairs Detachment

1000w q95 jpg jpeg
1000w q95 (2) jpg jpeg
1000w q95 (3) jpg jpeg