Ambasada Rusiei ne învață „istoria adevărată” a relațiilor dintre România și Rusia jpeg

Ambasada Rusiei ne învață „istoria adevărată” a relațiilor dintre România și Rusia

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 27 septembrie 2016

Ambasada Rusiei în România a anunțat că a donat 100 de euro pentru Cumintenția Pământului publicând pe o rețea de socializare un filmuleț de un minut care prezintă „istoria adevărată” a relațiilor dintre România și Rusia. Acesta reia propaganda sovietică din anii '50, care prezenta favorabil rolul slavilor și al Rusiei în istoria românilor.

Potrivit filmulețului realizat de Ambasada Rusiei, în Primul Război Mondial armata rusă și armata română ar fi luptat împreună pentru independența României, iar în Al Doilea Război, pentru independența Europei. Mai mult, după război, România s-ar fi reconstruit economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice, iar industrializarea țării s-ar datora URSS.

Filmulețul se încheie cu două îndemnuri: „România trebuie să-și recupereze valorile” și „Copiii trebuie să învețe istoria adevărată”.

Istoriaadevărată, am adăuga noi, ar trebui să includă și permanenta amenințare rusăce a vizat spațiul românesc, răpirea Basarabiei din 1812, jafurile la care s-au dedat soldații ruși pe teritoriul României în 1917-1918, păstrarea abuzivă a tezauruluidepozitat în Rusia în 1916-și niciodată returnat în întregime, momentul iunie 1940-răpirea Basarabiei, a Bucovinei de Nord şi a Ţinutului Herţa, ocupația sovieticăîncepând cu 1945 și instalarea forțată a unui regimcomunist la București. Iar lista poate continua.