Amânarea deciziei în cazul închiderii Muzeului Naţional Bran jpeg

Amânarea deciziei în cazul închiderii Muzeului Naţional Bran

📁 Patrimoniu în pericol
Autor: Redacția
🗓️ 31 martie 2016

După ce iniţial s-a hotărât închiderea Muzeului Naţional Bran pentru finalul lunii august, Ministerul Culturii a decis amânarea acestei decizii până cel puţin la finalul anului 2016. Spre fericirea tuturor, castelul îşi va ţine porţile deschise pentru vizitatori, dar asta nu înseamnă că problemele au fost rezolvate.

În cadrul unei şedinţe ce a avut loc miercuri, 30 martie, la Bran şi la care au participat Mihai Ghyka, secretar de stat la Ministerul Culturii, Dragoș Neamu, consilierul ministrului Culturii, Adrian Gabor, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, dar și reprezentanți ai primăriei și ai comunității din Bran și angajații ai muzeului s-a hotărât amânarea închiderii muzeului.

"S-a căzut de acord ca Muzeul Național Bran să mai primească o prelungire a contractului de închiriere dintre Ministerul Culturii și proprietarii Castelului Bran, până la sfârșitul acestui an, iar Ministerul Culturii, Consiliul Județean Brașov și Primăria Bran să găsească în această perioadă niște soluții viabile pentru protejarea Muzeului Național Bran. De asemenea, Secția de Etnografie Bran va trece în subordinea Consiliului Județean Brașov, fiind administrată de Muzeului de Etnografie Brașov. La discuțiile desfășurate miercuri la Bran, și Consiliul Județean Brașov a fost de acord că nu este bine să fie închis muzeul, mai ales că nu sunt pregătite niște soluții viabile pentru patrimoniul foarte valoros", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, Nicolae Pepene.

Sursa:Agerpres