Al Doilea Război Mondial în versiune online jpeg

Al Doilea Război Mondial în versiune online

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 3 mai 2010

Un grup de istorici renumiţi din întreaga lume vor contribui la un vast proiect online, ce doreşte să abordeze, dintr-o nouă perspectivă, evenimentele din Al Doilea Război Mondial, folosind arhive video şi audio, dar şi texte importante care tratează acest subiect.

Istoricii Andrew Roberts, Antony Beevor şi Robert Service, autorii unora dintre cele mai bine vândute volume despre Al Doilea Război Mondial, sunt printre specialiştii care vor contribui la site-ul WW2History.com, care va fi accesibil doar cu taxă.

Printre ceilalţi contribuitori la site se numără profesorii Ian Kershaw şi Richard Evans.

Creatorul platformei, Laurence Rees, este autorul a şapte volume, toate despre Al Doilea Război Mondial. Pe parcursul carierei sale la BBC, radiodifuzorul public britanic, Rees a produs şi mai multe emisiuni despre acest conflict mondial, toate fiind apreciate de critici.

Rees speră că acest site va furniza informaţii care să contracareze teoriile celor care neagă Holocaustul şi pun sub semnul întrebării evenimentele din periaoda 1930-1940.

Site-ul, care va fi lansat oficial săptămâna aceasta, se adresează tuturor celor interesaţi de istoria contemporană, dar şi studenţilor şi profesorilor de istorie.

Planul lui Rees de a impune taxe pentru accesarea conţinuturilor, care includ interviuri cu 25 de istorici de renume mondial, marchează o premieră pentru un astfel de proiect online.

Piesa centrală a proiectului este o cronologie detaliată, disponibilă gratuit, care cuprinde şi mai multe scurtmetraje de maxim 10 minute, care vor fi însă accesibile doar celor care achită taxele.

Potrivit lui Rees acest proiect este unic. "Este mai bine decât să fragmentăm filme vechi şi să le punem pe web", a spus el, precizând că pe acestă nouă platformă au fost incluse toate materialele video pe care le-a strâns de-a lungul timpului.

Pentru a vea acces la acest site, care va fi actualizat frecvent, utilizatorii trebuie să plătească 5, 7 euro pentru 24 de ore sau 8 euro pentru prima lună, iar apoi 4, 6 euro pentru fiecare lună.