Acropola din Atena, cel mai vizitat monument din Grecia, s a redeschis după două luni  jpeg

Acropola din Atena, cel mai vizitat monument din Grecia, s-a redeschis după două luni

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 19 mai 2020

Situl arheologic al Acropolei din Atena, cel mai vizitat monument din Grecia și unul dintre cele mai faimoase monumente ale antichității, s-a redeschis pe 18 mai, după două luni de suspendare a funcționării din cauza restricțiilor impuse pentru a opri răspândirea COVID-19.

Siturile arheologice din Grecia s-au redeschis de luni, 18 mai, însă muzeele muzeele rămân închise, ele urmând să primească din nou vizitatori din 15 iunie, a decis Guvernul de la Atena.

Element central al Acropolei, Partenonul, templul doric dedicat zeiței Atena, ocrotitoare a orașului antic omonim, datează din perioada clasică a Antichității grecești (secolul V î.Hr.). Cu 2,9 milioane de vizitatori în 2019, în creștere cu 14,2% față de anul precedent, Acropola din Atena este cel mai vizitat monument din Grecia, conform Agerpres.

Autoritățile de la Atena au impus o carantină generală timp de șase săptămâni, începând din 23 martie. Grecia a fost mai puțin afectată de pandemia de coronavirus, în comparație cu alte țări europene. Până în prezent, în Grecia s-au înregistrat 2.836 de cazuri de infectare cu COVID-19 și 165 de decese. Însă, din cauza măsurilor de izolare, Grecia a pierdut jumătate din sezonul turistic, la fel ca majoritatea țărilor europene.