A primit o scrisoare de la John Lennon după 40 de ani jpeg

A primit o scrisoare de la John Lennon după 40 de ani

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 17 august 2010

Cântăreţul de muzică folk Steve Tilson a primit cu o întârziere de aproape 40 de ani scrisoarea de încurajare pe care John Lennon i-a trimis-o în 1971, după un interviu în care tânărul interpret spunea că se teme de succes, deoarece acesta ar putea să îi "răpească" inspiraţia, relatează AFP.

Cântăreţul britanic Steve Tilson avea 21 de ani în 1971 când şi-a mărturisit cele mai mari temeri într-un interviu acordat revistei ZigZag.

Fostul star al grupului The Beatles i-a recomandat însă, într-o scrisoare redactată de mână, să nu îşi facă prea multe griji în legătură cu succesul înregistrat, deoarece acesta nu îi va influenţa viitoarele experienţe de viaţă.

John Lennon a expediat această scrisoare, semnată de el şi de Yoko Ono, la câteva luni după destrămarea grupului The Beatles în 1970. El a trimis-o tânărului interpret şi jurnalistului care l-a intervievat, la adresa revistei ZigZag, însă scrisoarea nu i-a parvenit lui Steve Tilson.

Cântăreţul a aflat de existenţa acestei scrisori abia în 2005, când a fost contactat de un colecţionar american care dorea să verifice autenticitatea textului.

"E atât de frustrant, pentru că John Lennon îşi trecuse şi numărul de telefon în partea de sus a scrisorii", a declarat Steve Tilson, în prezent în vârstă de 60 de ani.

"Ştiu că e ridicol, dar aş fi vrut să îi pot telefona. E ceva emoţionant. Era o scrisoare cu adevărat utilă pentru un tânăr muzician, mai ales că el avea pe atunci în jur de 30 de ani, iar eu sunt acum suficient de bătrân pentru a fi tatăl unui băiat de 30 de ani", a adăugat cântăreţul britanic.

"Să fii bogat nu schimbă cu nimic felul tău de a gândi. Singura diferenţă este că nu mai trebuie să-ţi faci griji pentru bani, mâncare, locuinţă, etc... Însă toate celelalte experienţe, emoţii şi relaţii ale tale vor fi la fel cu cele ale altor oameni. Ştiu acest lucru pentru că şi eu am fost bogat şi sărac, Yoko a fost şi ea la fel (bogată, săracă, bogată). Ce crezi despre aceste lucruri? Cu dragoste, John şi Yoko", scria John Lennon în acest text.

Steve Tilson a recunoscut că iniţial a fost furios aflând că o anumită persoană a preferat să vândă această scrisoare în loc să i-o expedieze, adăugând însă că între timp s-a resemnat. Potrivit site-ului contactmusic.com, scrisoarea a fost evaluată la aproximativ 11.000 de dolari.

Steve Tilson, care nu a devenit niciodată celebru, a înregistrat totuşi peste 20 de albume şi îşi va sărbători cei 40 de ani de carieră printr-un concert special pe care îl va susţine la Bristol în luna septembrie.