A murit Hugh Hefner, fondatorul celebrei reviste Playboy  "Sunt un copil care a avut vise și le a făcut realitate" jpeg

A murit Hugh Hefner, fondatorul celebrei reviste Playboy. "Sunt un copil care a avut vise și le-a făcut realitate"

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 28 septembrie 2017

Hugh Hefner, fondatorul celebrei reviste "Playboy", a murit la vârsta de 91 de ani, în casa sa, binecunoscuta Playboy Manson. Cel care a susţinut revoluţia sexuală a anilor '60 din America spunea într-un interviu acordat CNN că "Aș dori să fiu amintit ca cineva care a schimbat lumea într-un mod pozitiv, într-un sens social și sexual și aș fi foarte mulțumit de asta”, a declarat Hefner pentru CNN. “Sunt un copil care a avut vise și le-a făcut realitate.”

Cu numai 600 de dolari, cel supranumit Hef, o ridicat un adevărat imperiu al frumuseţii şi senzualităţii, imperiu ce implica printre altele un şir de cluburi Playboy, un festival de jazz, dar şi o emisiune tv.

Revista americană Playboy a scris istorie în cei 60 de ani de viață. A fost fondată la Chicago (SUA), în 1953. Publicația lansată de Hugh Hefner renunță la cea mai veche tradiție a sa. Începând cu luna martie a anului 2016, revista renunță la publicarea fotografiilor cu modele dezbrăcate.

Playboy a fost cea mai îndrăzneață revistă a tuturor timpurilor. Așa a început totul. Prima ediție a revistei a apărut în decembrie 1953, iar pe coperta sa a strălucit nimeni alta decât Marilyn Monroe. Playboy a reușit să vândă primul număr în peste 50.000 de copii și a avut un succes răsunător. În primii ani, pe coperta publicației nu erau mereu femei. Cu toate acestea, în interiorul revistei se găsea conținutul obișnuit.

Citește și:

Playboy şi Dali - o colaborare suprarealistă