A murit Carrie Fisher  Star Wars pierde o stea jpeg

A murit Carrie Fisher. Star Wars pierde o stea

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția
🗓️ 27 decembrie 2016

Încă o stea ne părăseşte pentru cerul etern:Carrie Fisher. Prinţesa Leia, aşa cum o cunoaşte o lume întreagă în urma rolului său din Star Wars, a fost o... supernovă:prinţesa rebelă, în luptă cu forţele răului, cu cosiţele răsucite, inconfundabile. Carrie Fisher a murit pe 27 decembrie, la numai două zile după ce George Michael a trecut în nefiinţă, într-un an de doliu pentru lumea artei. Forţa fie cu tine, prinţesă Leia!

Carrie Fisher s-a născut în Beverly Hills, California, pe 21 octombrie 1956. Bunicii din partea tatălui se pare că erau evrei ruşi, care în cel de-Al Doilea Război Mondial obţinuseră azil în SUA. Carrie iubea de mică arta şi în special cărţile, fiind un adevărat „şoarece de bibliotecă”. În industria cinematografică îşi face debutul în 1975, în filmul „Shampoo”. Doi ani mai târziu avea să accepte rolul care a consacrat-o şi care i-a schimbat viaţa:prinţesa Leia. Carrie Fisher, alias prinţesa Leia, a apărut în toate cele şapte filme Star Wars. Filmările celui de-al optulea film, ce are data lansării în 2017, s-au terminat cu puţin înainte de moartea ei.

ksjdks 0 jpg webp

Carrie Fisher şi-a publicat de curând memoriile. În „The princess diarist” ea prezintă cititorului culisele lumii cinematogafice, dar şi cele ale sufletului ei. Cu toate că ea a devenit una dintre simbolurile Star Wars şi ale pop culture, Carrie rămâne modestă:„Celebritatea perpetuă-  atunci când orice menţionare a ta va stârneşte interesul unui procent semnificativ de oameni până în ziua în care mori, chiar dacă acea zi vine la decenii după ultima ta contribuţie reală în domeniul culturii – este extrem de rară, reservată pentru aceia pentru Muhammad Ali.”