A fost găsită o pictură furată in 2001 a lui Rubens jpeg

A fost găsită o pictură furată in 2001 a lui Rubens

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 6 septembrie 2011

O lucrare atribuită pictorului flamand Pierre Paul Rubens, datând din 1618, ce a fost furată dintr-un muzeu belgian în 2001, a fost găsită de poliţie în Grecia, a anunţat ministrul grec al Culturii, informează AFP.

"Pictura a fost furată dintr-un muzeu din Belgia, în 2001", a declarat ministrul Culturii într-un comunicat, precizând că poliţia a arestat doi cetăţeni greci în cadrul acestei anchete.

Titlul operei de artă nu a fost făcut public, nici numele muzeului de unde a fost furat, în aşteptarea unei prezentări în detaliu a acestui caz, care va fi făcută de autorităţile din Grecia, a precizat acelaşi ministru.

Potrivit unei surse din poliţia greacă, este vorba de o pictură care prezintă o vânătoare de mistreţi.

Un talou atribuit lui Rubens, purtând titlul "La chasse au sanglier calédonien", a fost furat din Muzeul de arte frumoase din Gent (Belgia) în 2001, potrivit unui articol publicat în acel an în The Independent.

Atunci, potrivit aceleiaşi surse, trei hoţi mascaţi au furat două picturi de Rubens din acel muzeu, însă, în timp ce fugeau, au abandonat tabloul "Flagellation du Christ", despre care specialiştii afirmă că are o valoare superioară.

Potrivit surselor din poliţia greacă, cele două persoane arestate-un bărbat şi o femeie-sunt bănuite de ascunderea operelor de artă furată, însă poliţia nu crede că ar fi autorii furtului.

Potrivit agenţiei de presă ANA, cele două persoane arestate sunt un bărbat în vârstă de 65 de ani-un fost anticar-şi o femeie în vârstă de 40 de ani, care transportau tabloul în automobilul lor.

Ei au fost chestionaţi de doi poliţişti care pretindeau că erau potenţiali cumpărători, cărora le-a fost propus acest tablou spre vânzare pentru suma de 6 milioane de euro, a adăugat agenţia de presă ANA, precizând că lucrarea are dimensiunile de 28 x 52 centimetri.

Ministerul grec al Culturii a anunţat că, în cazul unui alt furt, alte şase persoane care se aflau în posesia unor monede preistorice din bronz au fost arestate.

Totodată, poliţia a anunţat că un anumit număr de fosile au fost recuperate de la câţiva turişti, pe aeroportul de pe insula Lesbos.