A fost găsită epava navei Căpitanului pirat Morgan jpeg

A fost găsită epava navei Căpitanului pirat Morgan

📁 Piraţi şi oceane
Autor: Radu Alexandra
🗓️ 10 august 2011

O echipă de arheologi din Statele Unite ale Americii a găsit epava „Satisfaction”, principala navă a flotei căpitanului Henry Morgan, pe fundul unui golf din Panama. În anul 1671, Morgan, piratul care a dat numele celebrului rom, a pierdut cinci nave, arheologii reuşind acum să descopere nava sa, la bordul căreia s-au găsit numeroase cutii şi cufere crestate.

Cuferele recuperate de pe nava naufragiată nu au fost încă deschise, însă reprezentanţii companiei „Captain Morgan”, care produce celebra băutură ce poartă numele piratului, speră să găsească rom datând din secolul al XVII-lea.

Întrucât grupul de arheologi a întâmpinat iniţial probleme în ceea ce priveşte resursele materiale, actualii deţinători ai brandului de rom „Captain Morgan” au decis să le acorde ajutor. Tom Herbst, directorul de branding de la filiala din SUA a companiei a declarat:„Când s-a ivit ocazia să ajutăm la aceste explorări, am profitat şi ne-am implicat imediat. Lucrurile găsite în această misiune vor readuce brandul Henry Morgan şi aventurile căpitanului la viaţă într-un mod în care nu ne-am aşteptat”.

Cu toate acestea, arheologul Fritz Hanselman, cel care a condus expediţia a afirmat că „Pentru noi, adevărata comoară este nava-povestea şi valoarea se află în această navă”.