75 de ani de la Operaţiunea Market Garden jpeg

75 de ani de la Operaţiunea Market Garden

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 23 septembrie 2019

Pe 21 septembrie Olanda a aniversat 75 de ani de la Operaţiunea Market Garden, acţiunea militară a Aliaţilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Festivitatea a fost una emoţionantă, peste 35.000 de paraşutişti lansându-se în aer, în memoria bătăliei de la Arnhem, din 1944, cea mai mare operaţiune aeriană din istorie. Printre ei s-a aflat şi veteranul Sandy Cortman care, la vârsta de 97 de ani, a avut curajul de a se paraşuta din nou.

22 jpg jpeg

La eveniment au luat parte prinţul Charles al Marii Britani, prinţesa Beatrix a Olandei şi mulţi veterani care au făcut parte din trupa care a aterizat în zona Ginkel Heath.

Operaţiunea Market Garden (17–25 septembrie 1944) a fost o acţiune militară a Aliaţilor din timpul celui de-al doilea război mondial. Obiectivele sale au fost cucerirea şi apărarea unei serii de poduri peste principalele râuri olandeze ocupate de germani prin intermediul folosirii la scară largă a trupelor aeropurtate în cooperare cu o înaintare rapidă a unităţilor de blindate de-a lungul celor mai importante drumuri.

Sursa: bbc.com