350 de fotografii  din arhiva cuplului Frida Kahlo şi Diego Rivera vor fi restaurate jpeg

350 de fotografii din arhiva cuplului Frida Kahlo şi Diego Rivera vor fi restaurate

Artista mexicană Frida Kahlo (1907-1954), renumită în special pentru autoportretele sale, a fost pasionată de fotografie, la fel ca Diego Rivera (1886-1957), soţul său.  Peste 350 de fotografii din colecţia celor doi vor fi restaurate cu ajutorul Băncii Merrill Lynch din America – acesta este unul dintre cele 25 de proiecte preluate în 2013 de către instituţie, scrie ziarul „The Guardian”.

Aproximativ 6.500 de fotografii, cele mai multe făcute în prima jumătate a secolului al XX-lea de Frida Kahlo şi de Diego Rivera, sunt expuse în muzeul aflat în „Casa Albastră”/ „La casa Azul” din Mexic, unde a copilărit Kahlo. Printre personalităţile fotografiate se află artistul André Breton şi scriitorul francez Leon Trotsky.     

„Fiecare imagine pare o piesă dintr-un puzzle care construieşte viaţa complexă a Fridei”, a declarat pentru „The Art Newspaper” Hilda Trujillo, directorul muzeului Kahlo.   

Aceasta a mai adăugat:„Fotografiile ne ajută să înţelegem multe aspecte ale personalităţii Fridei:viaţa sa de familie, relaţia cu Diego, viziunea politică şi socială, felul de a se îmbrăca, frustrările apărute din cauză că nu putea avea copii”. Citeste mai mult: adev.ro/mrktnp