150 de ani de la unificarea Italiei jpeg

150 de ani de la unificarea Italiei

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 16 martie 2011

Ambasada Italiei la Bucureşti sărbătoreşte împlinirea a 150 de ani de la unificarea Italiei prin lansarea unui produs filatelic. Timbrul, realizat în colaborare cu Romfilatelia, va putea fi achiziţionat începând cu luna martie pe întreg teritoriul României şi va fi prezentat astăzi în cadrul unei recepţii la reşedinţa Ambasadorului Italiei.

Ambasada Italiei la Bucureşti a pregătit, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la unificarea Italiei, un intens program care se va desfăşura pe parcursul întregului an 2011 şi care include o serie de evenimente comerciale şi culturale de prestigiu. Programul evenimentelor poate descărcat de pe pagina de internet a Ambasadei.

Pe 17 martie 1861, Italia a devenit stat-naţiune. Statele peninsulei şi cele două Sicilii au fost unite de către regele Vittorio Emmanuele II din dinastia de Savoia. Arhitectul unificaţiei italiene a fost Contele Camillo Benso di Cavour, primul ministru al lui Vittorio Emmanuele. De asemenea, unul dintre personajele importante a fost conducătorul de armate Giuseppe Garibaldi. Regatul a declarat război Imperiului Austriac, dobândindu-şi independenţa.