Muzeul Naţional al Agriculturii a sărbătorit două decenii de existenţă jpeg

Muzeul Naţional al Agriculturii a sărbătorit două decenii de existenţă

📁 Comunismul in România
Autor: Alexandru Boştină, Mădălin Sofronie, Alexandru Boştină, Mădălin Sofronie, Alexandru Boştină, Mădălin Sofronie, Alexandru Boştină, Mădălin Sofronie
🗓️ 3 noiembrie 2010

Lăcaşul de cultură dedicat tradiţiilor populare şi folclorului  românesc a atins, ieri, vârsta de 20 de ani. Muzeul Agriculturii a fost deschis oficial în anul 1996 şi adăposteşte exponate unice în ţara noastră. Anual, pragul monumentului cultural este trecut de peste 30.000 de vizitatori.

Muzeul din inima Bărăganului„Mă bucur tare mult că am reuşit să ajungem până la vârsta de 20 de ani. În tot acest timp, am muncit din greu pentru ca cei care ne-au călcat pragul să rămână cu amintiri plăcute şi să revină, de fiecare dată, cu plăcere la noi acasă“, au fost cuvintele cu care Răzvan Ciucă, directorul Muzeului Naţional al Agriculturii a început incursiunea în istoria celor 20 de ani de existenţă a lăcaşului de cultură aflat în inima Bărăganului.Proiectul construcţiei monumentului are, însă, rădăcini mai vechi. Încă din anii ’80, conducerea Partidului Comunist a dat ordin ca la Slobozia să fie înfiinţat un muzeu dedicat în exclusivitate agricultorilor din întreaga ţară. Prin ridicarea acestui monument al culturii, comuniştii au dorit să aducă un omagiu zonei Bărăganului, considerată de ei „Grânarul Patriei“.Sediul monumentului avea să fie un fost magazin de mobilă situat la intrarea în municipiul Slobozia. Oficial, lucrările de amenajare a muzeului încep abia în anul 1990. Mult mai târziu, la 25 martie 1996, într-o zi de Bună Vestire, are loc deschiderea oficială a ceea ce se numeşte astăzi Muzeul Naţional al Agriculturii.Exponate inediteCei peste 30.000 de vizitatori care trec pragul Muzeului Agriculturii de la Slobozia, anual, au ce descoperi aici. Patrimoniul de sub acoperişul monumentului se află sute de exponate. Unelte de grădinărit vechi de aproape un secol, maşini şi utilaje agricole din perioada interbelică, războaie de ţesut, roţi ale olarului, toate au fost culese din diferite zone ale ţării şi aduse la Slobozia.