La TV în perioada 15 martie   15 aprilie 2017 jpeg

La TV în perioada 15 martie - 15 aprilie 2017

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 21 martie 2017

Documentare, filme, seriale. Toate la tv în perioada 15 ianuarie - 15 februarie.

La TV în perioada 15 martie-15 aprilie 

Războiul care a schimbat lumea, din 3 aprilie, Viasat History 

Alfie Allen şi istoria fotbalului, din 18 martie, HISTORY

Ultimii regi războinici din Europa, din 15 martie, Viasat History

Lucy Worsley şi secretele regilor, din 4 aprilie, Viasat History

  Războiul care a schimbat lumea 

  În 1931, când Japonia a invadat Manciuria, China era o republică instabilă. Lorzii războiului guvernau o mare parte din ţară, Partidul Comunist era o mişcare minoră, lipsită de forţă, iar Mao Zedung, pe atunci fiul necunoscut al unui ţăran din provincia Hunan, era ajutor de bibliotecar. În 1945, când Japonia a fost înfrântă, Mao devenise şeful unui Partid Comunist care era gata să lupte şi să preia puterea. 

Noua Chină a schimbat lumea, dar războiul cu Japonia e cel care a făcut posibilă apariţia acesteia. Documentarul arată cum s-a întâmplat totul, urmărind războiul contra agresiunii japoneze şi, în paralel, ascensiunea Preşedintelui Mao şi a Partidului Comunist – un fragment de istorie care conţine şi originile Noii Chine. China modernă şi relaţiile sale cu vecinii şi cu întreaga lume nu pot fi înţelese dacă nu ştim ce s-a întâmplat în „Războiul care a schimbat lumea”.

Viasat History

Luni, din 3 aprilie, ora 22:55

Alfie Allen şi istoria fotbalului

Alfie Allen e nebun după fotbal. A jucat pentru echipa de tineret a lui Arsenal, a participat la numeroase meciuri de fotbal între celebrităţi şi chiar a cântat la emisiuni. Alfie a crescut în epoca de glorie a Premier League şi vrea să afle mai multe despre istoria acestui frumos sport. În acest serial, el călătoreşte de-a lungul şi de-a latul Regatului Unit pentru a explora momentele definitorii din istoria fotbalului britanic. Documentarul cuprinde interviuri cu Sol Campbell, Andy Cole, Cyrille Regis, echipa feminină de fotbal a Angliei, Keith Allen şi nu numai.

HISTORY

Sâmbăta, din 18 martie, ora 22:00

Ultimii regi razboinici (2) jpg jpeg

Ultimii regi războinici din Europa

În urmă cu o mie de ani, un viking, un normand şi un saxon s-au luptat pentru glorie şi coroana unei insuliţe de la marginea Europei. În decurs de un an, doi dintre ei aveau să moară în bătălie, lăsând un singur învingător, mai bogat şi mai puternic decât în cele mai îndrăzneţe visuri ale lui. Dan Snow, istoric militar, ajunge în locurile unde s-a derulat această poveste: Caen, Norvegia, Stamford Bridge şi Saint-Valery-Sur-Somme, dar şi Hastings şi Westminster Abbey. Pătrundem într-o lume cu corăbii de vikingi şi războinici înarmaţi cu topoare, şi urmărim momente importante, care ne arată cum se descurcau cei de atunci cu proviziile, transportul şi, cel mai important, cu armele.

Viasat History

Miercurea, din 15 martie, ora 22:00

Secretele monarhilor britanici

În „Poveşti din culisele caselor regale”, Lucy Worsley, curator-şef al Palatelor Regale Istorice, ne dezvăluie că monarhii britanici de succes au ştiut dintotdeauna cât de importantă este garderoba lor şi ce mesaje puternice transmite către lumea exterioară. În „Poveşti din dormitoarele regale”, aceeaşi Lucy Worsley ajunge în patul unor regi din trecut, pentru a dezvălui cele mai bine ascunse secrete din spatele uşilor închise. Ea ne arată că obsesia noastră pentru dormitoarele regale, naşterile şi succesiunea din aceste familii nu este deloc o noutate. De fapt, ascensiunea şi decăderea splendidelor budoare regale reflectă soarta schimbătoare a monarhiei în sine.

Viasat History

Marţea, din 4 aprilie, ora 23:05