Mormântul lui Suleyman Magnificul a fost descoperit în Ungaria jpeg

Mormântul lui Suleyman Magnificul a fost descoperit în Ungaria

📁 Imperiul Otoman
Autor: Redacția

Un istoric maghiar susține că rămășițele umane descoperite în apropiere de Szigetvár, în sudul Ungariei, ar aparține sultanului otoman Suleyman Magnificul, anunță The Guardian.

S-au descoperit rămășițele mormântului lui Suleyman Magnificul, unul dintre cei mai mari lideri din istoria Imperiului Otoman, care a murit în 1566 în timp ce soldații săi asediau cetatea Szigetvár, spune Norbert Pap, de la Unviersitatea din Pecs.

Pap spune că mormântul ar fi fost ridicat peste locul în care s-a aflat, în 1566, cortul sultanului, în care acesta a și murit. Potrivit istoricului, obiectele descoperite în timpul săpăturilor arheologice din zonă arată că mormântul ar fi aparținut nimeni altuia decât sultanului.  

„Avem date care arată, toate, în aceeași direcție”, a declarat Pap, care este convins că mormântul studiat aparține lui Suleyman Magnificu. „Nu există date care să arate altceva. Dar avem nevoie de alte confirmări, căci acesta este un subiect delicat.”

Suleyman Magnificul, decedat la vârsta de 71 de ani, a fost la vremea respectivă cel mai longeviv sultan din istoria imperiului. În timpul domniei sale de 46 de ani, Imperiul și-a extins considerabil dominația asupra Balcanilor, Orientului Mijlociu și Africii de Nord. 

Ceea ce pare a fi mormântul său se află în fosta așezare otomană Turbek, distrusă la finalul secolului XVIII. Descoperirea a fost anunțată de Pap în 2013. 

Istoricii cred că inima și organele sultanului Suleyman au fost înmormântate aici, dar că trupul său a fost dus înapoi la Istanbul. Moartea sa, din 5/6 septembrie 1566, a fost ascunsă armatei sale timp de 48 de zile, pentru ca soldații să nu renunțe la luptă.