• La TV în perioada 15 februarie - 15 martie

  Ronnie O’Sullivan: călătorie prin America, din 18 februarie, HISTORY Pe urmele lui Hitler, din 28 februarie, HISTORY Războaiele familiilor regale, din 2 martie, Viasat History Roma: prima superputere a lumii, din 11 martie, Viasat History   Ronnie O’Sullivan: călătorie prin America   Cel mai mare expert în biliard din Marea Britanie, Ronnie O’...

 • Jackie. Trauma din spatele dramei

  Un cuplu perfect: Jackie, cu al ei faimos costum de un roz inocent, şi JFK, bărbatul şarmant de la cârma Statelor Unite ale Americii. Totul s-a năruit cu un glonţ. Tragedia cuprinsese întreaga lume, dar nimeni nu s-a întrebat ce e cu adevărat în sufletul unei femei care încearcă să ţină cu mâna creierul înăuntrul craniului soţului ei. Jaqueline...

 • La tv în perioada 15 ianuarie - 15 februarie

  Documentare, filme, seriale. Toate la tv în perioada 15 ianuarie - 15 februarie. Vikingii se întorc   „Vikingii”, o saga de familie care spune poveștile remarcabile ale vieților și aventurilor epice ale invadatorilor și exploratorilor Evului Mediu Întunecat, revine la HISTORY cu episoadele celui de-al patrulea sezon.  În premiera mijlocului de...

 • Expoziţie Andy Warhol la Bucureşti

  Expoziția "Andy Warhol și Slovacia", eveniment cultural prin care se marchează încheierea președinției rotative a acestei țări la Consiliul Uniunii Europene (iulie - decembrie 2016), este deschisă la Teatrul Naţional până pe 23 februarie. Potrivit organizatorilor, pentru prima dată în România vor fi expuse 85 de lucrări (desene, printuri,...

 • Dragostea în vremea spionajului

  Toată lumea ştie poveştile cu spioni şi asasinate comandate în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, dar cele mai savurate sunt cele care implică şi o idilă amoroasă. Atât în spionaj, cât şi în dragoste, cuvântul cheie este încrederea, de aici pornind toate intrigile şi suspansul pe care Robert Zemeckis le-a creat în „Allied”. Pelicula are...

 • Muzeul funerar în aer liber, unic în România. Inscripţiile străvechi arată cum erau deplânşi morţii în Antichitate

  Un muzeu funerar în aer liber este amenajat în Piaţa Ovidiu din Constanţa, în parcul de lângă Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie. Mai multe pietre mortuare vorbesc trecătorilor despre cei care au trăit în antichitate pe aceste meleaguri străvechi. Alături de statuia lui Ovidiu, poetul exilat la Pontul Euxin, aceste stele celebrează memoria...

 • Povestea soldatului fără armă

  Un nou film în regia lui Mel Gibson, „Hacksaw Ridge”, apare pe marile ecrane la 10 ani de la premiera controversatului „Apocalypto”. Filmul are la bază povestea lui Desmond Doss, care a luptat pe frontul american de la Okinawa, în 1945. Ce îl face special pe eroul lui Gibson este faptul că a refuzat să folosească orice tip de armă, el „luptând” cu...

 • En garde! Scurtă istorie a revanşei

  De la confruntarea antică dintre Paris şi Menelau, până la tradiţia cavalerilor, duelul a fost ultima metodă abordată pentru apărarea onoarei. În întâlnirile de cap şi spadă, bărbaţii lăsau monoclul şi jobenul, mergând cu lupta până la moarte. Muzeul Municipiului Bucureşti spune istoria duelului de pe teritoriul României începând cu primul duel,...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • Săptămâna Brâncuși la MNAR

  Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

 • Târgul Mărțișorului la Muzeul Național al Țăranului Român

  Mărțișor, Mărțișug sau Marț, obicei de început de primăvară, semn protector pentru roadele pomilor și sănătatea vitelor, împotriva bolilor și a nenorocului – monedă de argint cu fir de lână roșie sau albă legată la mâna copiilor, mitologie țărănească...

 • Povestea unui copil de 12 ani care a fugit din Afganistan în Marea Britanie

  În 2006, după ce tatăl și bunicul lui au fost uciși de armata americană, Gulwali Passarlay a fost trimis de mama sa departe de Afganistan. Copilul de 12 ani a pornit într-o călătorie lungă și anevoioasă, în cursul căreia a fost închis, a suferit de foame și a fost victima cruzimii și a violenței.

 • CARTE DE ART-IST/ comunitate. Întâmplări din proiectul C`Arte și Cultură națională

  Duminică, 19 februarie, la ora 12:30, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi are loc întâlnirea profesională cu titlul CARTE DE ART-IST /comunitate, organizată și moderată de Matei Câlția.Evenimentul are loc în continuitatea activităților desfășurate în cadrul platformei „experiment tipografic”. Printre invitați se numără Andreea Mihaiu, Nicu Ilfoveanu, Mihai Barabancea, Alin Cinca, Mihai Șovăială, care vor povesti despre cartea de artist, despre tiraje mici, despre costurile de producție acoperite din buzunarul propriu, despre cărți pentru prieteni.

 • Ziua Brâncuși, celebrată de Institutul Cultural Român

  Ziua Brâncuși, sărbătorită la data de 19 februarie, va fi marcată de ICR atât la București cât și la reprezentanțele ICR din Budapesta, Chișinău, New York, Paris și Viena prin conferințe, expoziții de fotografie, spectacole de teatru și proiecții de filme dedicate creației marelui sculptor român.

 • Rembrandt scos la licitaţie

  În premieră în piaţa românească de artă, Licitația de Hârtii Rare va pune în vânzare o selecţie de gravuri europene din colecția Paul Davidsohn, semnate de celebrii maeștri Rembrandt van Rijn, Albrecht Dürer, Martin Schongauer şi Lucas Cranach.

 • #Dichisar de Mărțișor

  #Dichisar de Mărțișor se întâmplă în weekend-ul 25-26 Februarie, 10:00-20:00, la Impact Hub București. (str. Halelor, nr.5, langă DM Unirii). 2 zile de fun, food & shopping alternativ, alături de cei mai buni creatori de pe Breslo.

 • Umanitatea în mijlocul ororilor - Cazul special al evreilor români din Viena anului 1943

  Ambasada României în Republica Austria şi Institutul Cultural Român de la Viena organizează marţi, 14 februarie, de la ora 17.00, la sediul ambasadei din Prinz Eugen-Str. 60, 1040, prezentarea studiului Humanity amidst the Horror ‒ The special case of Romanian Jews in Vienna in 1943 (Umanitatea în mijlocul ororilor - Cazul special al evreilor români din Viena anului 1943), susţinută de istoricul de artă Daniela Schmid.

 • Lansare „Pe urmele tatălui. O poveste de iubire"

  Editura Humanitas vă aşteaptă joi, 16 februarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea cărţii „Pe urmele tatălui. O poveste de iubire" de Mireille Abramovici. Un tulburător volum de memorii în care Mireille Abramovici porneşte pe urmele tatălui său, arestat la Nisa cu zece zile înainte de naşterea ei şi deportat în mai 1944, alături de alte sute de evrei. În speranţa de a-i salva, simbolic, viaţa, totul, chiar şi cel mai vag indiciu, îi este de folos. Scrisori, fotografii şi acte din arhiva mamei, drumuri în România, Franţa şi Germania, vizite la rude şi la cunoscuţi de-ai părinţilor ei, obiecte rămase amintire din povestea lor de dragoste, vise şi intuiţii umplu încetul cu încetul spaţiile albe din portretul tatălui şi întregesc o poveste copleşitoare.

 • Van Gogh în alb şi negru. 100 de heliogravuri după desenele din colecţia Hydde Nieland

  Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la vernisajul expoziției VAN GOGH ÎN ALB ȘI NEGRU. 100 DE HELIOGRAVURI DUPĂ DESENELE DIN COLECȚIA HYDDE NIELAND, care va avea loc vineri, 17 februarie 2017, de la ora 17.00, la sediul central al instituției, str. Memorandumului nr. 21.

 • Marele cutremur. Un nou început dezbatere și microexpoziție

  Muzeul Naţional Cotroceni vă invită joi, 16 februarie 2017, ora 16.00, în Salonul Cherchez, la o dezbatere legată de efectele devastatoare ale cutremurului din 4 martie 1977. Cu această ocazie vom deschide și o microexpoziţie cu fotografii din arhiva muzeului ce surprind impactul cutremurului precum și cu imagini din perioada de reconstrucţie. Expoziţia va fi deschisă în perioada 16 februarie - 13 martie a.c.

 • Pictură românească din colecția Fundației Bonte

  Muzeul Național de Artă al României (MNAR), Fundația Bonte și Institutul Cultural Român organizează expoziția „Pictură românească din colecția Fundației Bonte" la Muzeul Colecțiilor de Artă. Deschisă în perioada 14 februarie - 30 aprilie 2017 publicului bucureștean, expoziția va include ghidaje speciale și activități educative.

 • Cartea cu poze. Întâlnire cu publicul pe tema cărții pentru copii

  Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Asociația pentru Performanță și Cultură invită organizează sâmbătă, 11 februarie, la ora 14:00, o întâlnire cu specialiști din domeniul cărții și ilustrației de carte pentru copii, în cadrul expoziției ”C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016)”.

 • Lansare de carte: „Antim Ivireanul. Opera Tipografică”

  Miercuri, 22 februarie, ora 11.00, în sala Ion Heliade Rădulescu a Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei nr.125) va avea loc lansarea albumului Antim Ivireanul. Opera Tipografică, apărut la Editura Institutului Cultural Român.

 • Serialul «Pe urmele lui Hitler» revine cu al doilea sezon

  ”Pe urmele lui Hitler”, serialul care caută să descopere adevărul despre moartea lui Adolf Hitler, revine la postul de televiziune History cu al doilea sezon. Serialul va fi difuzat în fiecare zi de marți de la ora 22:00, începând din 28 februarie.

 • British Documentary la Muzeul Ţăranului Român

  Ediția cu numărul șapte a proiectului British Documentary se va desfășura în fiecare zi de luni, din perioada 13 februarie - 3 aprilie 2017, în Studioul „Horia Bernea” al Muzeului Național al Țăranului Român.

 • Miracolul tunisian ȋn faţa unor noi ameninţări

  Revoluţia de iasomie ȋşi atingea scopul pe 14 ianuarie 2011, cȃnd preşedintele Zine El Abidine Ben Ali, cel ce condusese cu mȃnă fermă de aproape un sfert de veac micul stat african de la Mediterană, renunţa la putere ȋn faţa demonstraţiilor populare. Fervoarea revoluţionară nu s-a oprit la graniţele acestei ţări, ci a contagiat mare parte a Magrebului şi ţările Peninsulei arabe. Deznodămȃntul acestei Primăveri arabe pornite din locul unde, ȋn urmă cu peste două milenii, se ȋnălţa trufaşa Cartagină, nu a fost unul fericit, ci ȋnecat ȋn sȃnge. Doar Tunisia a fost excepţia, ȋn ciuda multelor provocărilor venite din interior sau de la forţele ce nu doreau ca o ţară musulmană să devină o democraţie funcţională, un exemplu că organizaţiile islamice moderate pot coabita cu partidele seculariste.

 • Studiu al culturii române

  Cât de mult poate influenţa identitatea naţională evoluţia relaţiei dintre cultură şi societate? De la dezvoltarea limbii române, cu tot ceea ce implică ea, încă din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea până la schimbările care aveau loc în acea perioadă în România?

 • Muzeul [In]Vizibil. Șantier de explorări #1

  La 27 de ani de la reînființarea sa, care se întâmpla pe 5 februarie 1990, Muzeul Țăranului Român continuă, chiar și în condiții de șantier, seria explorărilor muzeale și a deschiderii către un public din ce în ce mai curios în privința mecanismelor interioare, de obicei ascunse, ale Muzeului.

 • Gala Premiilor de Excelență pentru Românii din Comunitățile Istorice

  Luni, 30 ianuarie 2017, de la ora 18.00, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale" din Bucureşti (sala Pictură, intrarea dinspre Hotel Intercontinental), va avea loc a doua ediție a Galei Premiilor de Excelență pentru Românii din Comunitățile Istorice. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Graniţelor, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni (Ministerul Românilor de Pretutindeni).

Pagini