10 lucruri de ştiut despre... Josef Mengele

Autor: Redactia | 54659 vizualizări
Josef Mengele
Josef Mengele

Unul dintre cele mai odioase personaje ale celui de-al Treilea Reich a fost fără îndoială doctorul nazist Josef Mengele. Iată 10 lucruri de ştiut despre cel supranumit  “îngerul morţii”.

  • Josef Mengele s-a născut la 16 martie 1911, în oraşelul Gunzbourg, într-o familie înstărită de industriaşi catolici, tatăl având o fabrica de construcţie de maşini agricole. Parinţii săi, Walburga si Karl, au mai avut doi copii, pe Karl si Alois.
  • În anul 1939 s-a căsătorit cu Irene Schoen, cu care a avut un fiu, Rolf. Activitatea sa se va desfăşura, începând din 1940, în cadrul Institutului Eredităţii Biologice şi Purităţii Rasiale. Tot în acel an a fost acceptat în Waffen SS, ajungând căpitan.
  • În 1943 a fost trimis în complexul de lagăre de concentrare nazist din Auschwitz, Silezia, pentru a înlocui un medic care era bolnav. La 24 Mai 1943 a devenit medic militar al aşa-zisului „lagăr al ţiganilor” din centrul concentraţionar Auschwitz-Birkenau. În august 1944 acest lagăr a fost închis şi toţi prizonierii gazaţi. Mengele a devenit apoi ofiţerul-şef al medicilor de la Birkenau, însă nu şi la Auschwitz, unde şef era Eduard Wirths.
  • Mengele şi-a primit reputaţia de „înger al morţii” ca urmare a celor 21 de luni petrecute la Auschwitz, în cursul cărora a desfăşurat o activitate ce nu avea nimic în comun cu munca unui medic obişnuit. Scopul principal al lagărului era exterminarea deţinuţilor. Mengele făcea frecvent parte din echipa de medici care făcea „selecţia”, adică hotăra la sosirea prizonierilor în lagăr cine să fie reţinut pentru muncă şi cine să fie trimis direct în camerele de gazare.
  • La Auschwitz, Mengele a profitat de ocazia de a-şi continua studiile asupra eredităţii, folosind deţinuţii drept cobai. Era interesat îndeosebi de gemeni. Începând cu anul 1943, gemenii erau selectaţi şi puşi în barăci speciale.
  • Printre experimentele lui Mengelese numărau injectarea unor substanţe chimice direct în ochii copiilor în încercarea de a le schimba culoarea, diverse amputări de membre şi alte operaţii brutale şi cel puţin o tentativă de a transforma o pereche de gemeni în „siamezi” prin sutura venelor lor. Un alt experiment monstruos a fost introducerea deţinuţilor în cazane cu apă fierbinte pentru a vedea până la ce temperatură rezistă omul înainte să moară.
  • Mengele s-a interesat şi de pitici, odată cu sosirea familiei Ovitz, o familie de artişti de circ români. Erau în număr de 10, dintre care 7 erau scunzi. Îi numea adesea „familia mea de pitici”. Pentru el, aceştia reprezentau o ilustrare perfectă a anormalului.
  • Dupa capitularea Germaniei s-a stabilit pentru o perioada la Viena, iar în vara anului 1949, cu paşaport, emis de Crucea Roşie Elveţiana, pleacă în Argentina, la Buenos Aires, unde va deschide un cabinet pe Calea Virey Ortiz 970, sub numele de Fritz Fisher.
  • În 1959 a zburat la Altos, Paraguay, deoarece adresa i-a fost descoperită de vânătorii de nazişti, s-a mutat la Embu, un oraş mic în apropiere de Sao Paulo, Brazilia.
  • Mengele a murit în 1979, după ce a suferit un atac cerebral, în timp ce înota. Treisprezece ani mai târziu, identitatea sa a fost confirmată de teste ADN. În jurnalele sale, acesta susţinea că dacă omenirea nu va adopta programe de purificare a rasei, precum cele pe care le experimenta el la Auschwitz, rasa umană va fi blestemată, “chiar şi fără război”.


Comentarii

esteptu

ati facut COPY PASTE de pe wikipedia ,, rusine ,,

Postat de: Anonymous, 27 Ianuarie 2015 |

criminal

Nu cumva acest Josef Mengele era jidan !!!??? Eu cred ca da, adevarul se ascunde.

Postat de: Anonymous, 22 Ianuarie 2015 |

George V.

Oare chiar asa a fost sau citim doar o poveste inventata de castigatori ?
Este usor sa inventezi un personaj de filme horror atunci cand tu rescri istoria.
Cel mai rau este ca oamenii sunt avizi dupa cruzimi, inghit orice poveste urata fara a se intreba daca ea se bazeaza pe realitate

Postat de: Anonymous, 20 Ianuarie 2015 |

genocid

Dumnezeu sai ierte pe cei 400 000 de mii de suflete pe care un obsedat ia omorat cu zile!, pacat ca nu a fost prins si judecat!

Postat de: Anonymous, 05 Octombrie 2014 |

menghele

nu era un bou, era doar un criminal investit cu putere, ceea ce il facea foarte periculos! dar ati plecat de la menghele si ati ajuns la ceausescu...daca erau tigani, foarte bine le facea, mi se pare ca citesc ziare imaginare de pe vremea lui hitler, mussolini etc. aveti astazi aceeasi gandire superficiala si lipsita de logica, lucru care ma face sa ma simt trista pentru cà , "m-am nascut in romanica..."

Postat de: Anonymous, 15 Iulie 2014 |

Un distrus

Un nenorocit ca multi altii.Sper sa ardeti unde sunteti acum :)

Postat de: Anonymous, 10 Aprilie 2014 |

A avut noroc

Nu-mi vine sa cred ca a murit de batranete sau in fine la aproape 70 de ani si nici nu a suferit la pat,unde e dreptatea ?Cum a fost posibil sa scape dupa tot ce a facut ????

Postat de: Anonymous, 01 Martie 2014 |

Oare Mengele a fost atat de rau?!

Din cate stiu io datorita studiilor doctorului Mengele au fost salvate milioane de vieti!!
Iar in numele stiintei sa nu uitam cati oameni au fost ucisi! Chiar si de alta rasa in afara de germani!
Asa ca...

Postat de: Anonymous, 01 Martie 2014 |

MENGELE

Ina Ioana DAMIAN - urmasul contemporan al lui MENGELE.

Postat de: Anonymous, 27 Februarie 2014 |

dreptul la viata

Cel care sustine cat de remarcabil a fost acest Mengele si ce descoperiri a facut, ar trebui sa-si imagineze ca, acei "cobaii umani, folositi pentru experimentele acelea ingrozitoare, ar fi fost cei dragi ai lui, sau poate chiar el.
Cu siguranta si-ar schimba punctul de vedere..... Sincer omul asta nu stie ce vorbeste.

Nimeni nu alege in ce familie se naste. Oricine se s-ar fi putut naste intr-o familie de orice nationalitate....
Pentru Dumnezeu nu exista ura rasiala , exista doar oameni.....dar problema este daca noi mai suntem sau nu oameni, cand avem asemenea pareri.

" Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic".

Edmund Burke

Postat de: Anonymous, 15 Februarie 2014 |

un debil mintal...

trebuia prins si procedat la fel cu el, dar asa este in lumea asta cretinii scapa intotdeauna...

Postat de: Anonymous, 15 Septembrie 2013 |

cretino

Cretina esti tu. Datorita lui medicina a fost revolutionata. A facut experimente pe tigani ca mai apoi sa salveze alte mil de oameni prin descoperiri

Postat de: Anonymous, 21 Ianuarie 2015 |

"Am fost medic la Auschwitz"

A fost scrisa de Niszly (Nicolae) Miclos, un medic din Oradea.
I-a fost asistent lui Mangele. A facut parte din Sonderkomando - o formatiune care asigura serviciile in interiorul lagarului. Perioada de viata a unei serii de sonder-isti era de 4 luni dupa care erau executati. A avut noroc cu eliberarea lagarului de catre armata rosie si a scapat.
Am imprumutat cartea cuiva si nu mi-a mai dat-o inapoi.
N-are nici o legatura cu Oliver Lustig. Cei care nu stiu sa taca ...devin ridicoli.

Marin l

Postat de: Anonymous, 10 Martie 2013 |

"Am fost medic la Auschwitz"

A fost scrisa de Niszly (Nicolae) Miclos, un medic din Oradea.
I-a fost asistent lui Mangele. A facut parte din Sonderkomando - o formatiune care asigura serviciile in interiorul lagarului. Perioada de viata a unei serii de sonder-isti era de 4 luni dupa care erau executati. A avut noroc cu eliberarea lagarului de catre armata rosie si a scapat.
Am imprumutat cartea cuiva si nu mi-a mai dat-o inapoi.
N-are nici o legatura cu Oliver Lustig. Cei care nu stiu sa taca ...devin ridicoli.

Marin l

Postat de: Anonymous, 10 Martie 2013 |

- mengele avea oroare de apă

- mengele avea oroare de apă . Făcea doar duşuri. De ce nu se spune adevărul nici acuma , este greu să înţeleg . La fel ,şi în cazul lui hitler....ăsta s+a însurat cu eva şi a plecat cu un submarin......unde !???!?? , la stadionul olimpic din Berlin ? ,.....sau pe Fridrichstrasse ?

Postat de: Anonymous, 02 Ianuarie 2013 |

Aninim

Cred ca tiganii procedau la fel daca aveau puterea nazistilor

Postat de: Anonymous, 30 August 2012 |

kim

Nu s-a dezvoltat deloc medicina ca a bagat de vii in foc mengele 300 de copii sa ca a turnat apa fiarta in urechi auzi animalul si ratatul nu era sanatos un ticalos si cine-l apreciaza este la fel.

Postat de: Anonymous, 26 Iulie 2012 |

mizerabili

Oamenii rai si ratati au peste tot o comportare antipatica mengele a fost un animal Un bou a spus ca cei ce au deschis razboaie sunt niste valori si eu nu l salut sa si dea seama ce prost a ajuns un ratat o nulitate asa sa le facem la cei ce lauda pe criminali ca tot criminali sunt si ei

Postat de: Anonymous, 04 Iulie 2012 |

sorine grozavule

nai realizat nimic in viata lenevesti trandavesti sau nu stii ce-a facut animalul de m de poti sa repecti un asemenea crinminal inseamna ca si ti esti criminal esti o nulitate daca ai ajuns sa apreciezi un asemenea monstru fiul lui n are nicio vina imipare si mie rau ca a avut un asa tata bestie

Postat de: Anonymous, 18 Aprilie 2012 |

un nenorocit

incredibil de ratat sa fie asa de crud mai ales cu copiii un animal mai zanjea ca boul nu era sanatos inseamna ca el a avut de toate acasa nu i a lipsit nimic si de aceia a iesit asa de animal ultima scarba ultimul om un dobitoc cu doua picioare si prost de credea ca astfel de fapte il onoreaza grav bolnav

Postat de: Anonymous, 18 Aprilie 2012 |

medicina alternativa

vad aici citeva coment cel putin timpite."nu a idreptul sa ucizi". sa muriti voi. ? de mii de ani oamenii se omoara intre ei. e singura ocupatie permanenta a rasei umane. eu nu gasesc nici un motiv pt a ocroti oamenii."viata unui om este mai presus de orice pret" vax. ia incearca sa te vinzi sa vezi ce oferte primesti .real nu convorviri in dorul lelii. au murit tigani. da dar uite cit de multi au ramas .tigan=om. atunci eu prefer sa fiu animal pt ca umanitatea a devenit tiganie. traiesc intr-o tara unde drepturi incep sa aiva tiganii ,homosexualii handicapatii, alienatii mintal, putorile etc .iar eu cetateanul x platesc din munca mea pt dreptul unora de a si-o pune in dos. doctorasuala era cel mai tare medic de familie recomandat in cartierele tiganesti. trendul ue vaface sa mincati perje aiurea. tineti minte; a opta zi dumnezeu a facut pistolul mitraliera pt ca omul sa se poata apara de dinozauri ,tigani, homosexuali . dar cineva a uitat sa scrie asta in carti

Postat de: Anonymous, 26 Martie 2012 |

idiotule

nu imi vine sa cred ca exista asa idioti ca si tine pe pamantul asta, tu nu meriti sa muncesti si sa platesti pentru ca sa aiba altii drepturi, tu meriti sa fii un handicapat cu membre amputate si ochi injectati de medici „remarcabili„ precum a fost Mengele, meriti sa patesti tot ce au patit copiii aia care nu au avut nicio vina ca s-au nascut tigani sau evrei. Cine esti tu, idiotule, sa spui ca toti cei care nu sunt ca si tine nu trebuie sa aiba drepturi? Eu m-as bucura sa muncesc cinstit si sa platesc drepturile tale de handicapat, pentru ca ai merita sa fii handicapat doar pentru ceea ce spui. Nu stiu cum te mai suporta Dumnezeu pe Pamant... cred ca daca ai fii in fata mea te-as calca in picioare. Esti un animal prost, fara inima, fara suflet, salbatic, needucat si incult. Imi cer scuze rasei animale pentru jugnirea care le-am adus-o punandu-te pe tine la acelasi nivel cu ele, animale sunt in stare sa iubeasca, ele ucid doar de nevoie, de foame, oamenii ucid pentru placere si putere.

Postat de: Anonymous, 20 Ianuarie 2015 |

zici revolutie la o lovitura de stat?

Cat de greu a fost pe timpul lu ceasca ,realizam acum ,cand tara e plina de revolte ,romanul pleaca sclav la straini ca sa duca o viata decenta,cand drogurile, etnobotanicele ,mafia si coruptia este mana in mana cu un guvern incapabil de a le stapani si cand unii imbecili cred ca lovitura de stat din '89 a fost revolutie.
Or fi unii nostalgici ,or fi fost cozi la carne ,butelii si paine la cartela dar ,Romania era tara socialista ,respectat era si romanul pe unde se ducea,nu cerseam prin Europa dupa un loc de munca si o bucata de paine,iar somerii ,drogurile si mafia ,mai auzeam de ele la telejurnal .Si daca plangem dupa un sistem comunist,unii urla plini de biruri si datorii sub dictatura unui guvern capitalist,adus la putere cu ajutorul serviciilor secrete straine.Vindem minele de aur romanesti firmelor canadiene,petrolul americanilor ,suntem vasali fostilor nazisti si colonisti ,suntem scuipati si renegati de tari care au vandalizat ,au subjugat si exterminat oameni nevinovati, si cei care ar trebui sa ne apere orgoliul si natiunea ,huzuresc in viloace de lux si trai de burghezi si mosieri.Tara e in maini netrebnice si straine(unguri,evrei,rromi etc)nepotii fostilor legionari au ajuns prim ministri,simpatizantii capitalistilor si oligarhistilor au grija sa ne aduca aminte cate oua si cata carne cumparam pe timpul lui ceasca,iar romanul de rand ,amarasteanul ....continua sa creada in ce spune popa ghiftuit de praznice si satul de pomelnice.
Vai de tarisoara noastra!

Postat de: Anonymous, 22 Ianuarie 2012 |

antitot

daca tiganii sunt oameni, eu prefer sau nu fiu considerat ca facand parte din aceeasi categorie de fiinte...va multumesc anticipat daca nu o sa ma puneti in rand cu aceste fiinte si declar ca sunt mandru de asta...
cei care o dau in bla-bla cu altele le urez sa traaiasca toata viata in Galati, Braila sau Craiova si la inmormantare sa fie prohodoti pe manele...

Postat de: Anonymous, 19 Decembrie 2011 |

Cateva precizari

Waffen SS a fost partea combatanta a SS-ului si care nu a avut legatura cu paza lagarelor, exterminarile, deportarile etc.
Intre 1938 si 1942 Mengele a facut parte din Waffen SS pana cand in urma unor rani a fost trecut in efectivele necombatante (declarat inat pentru serviciu activ) ale SS-ului, adica cele care "activau" in lagarele de concentrare si abia atunci a fost trecut in cadrul diviziei "puritatii" de care amintiti in articol. Pana in 1942 a fost combatant (medic militar) si nu "cercetator". Gradul de Capitan l-a primit pe front si nu in urma experimentelor.

Postat de: Anonymous, 19 Decembrie 2011 |

anamaria.matache@swissonline.ch

Un monstru. Din pacate in timp de razboi iese la suprafata tot ce este rau si urat in anumiti oameni, si pe timp de pace se intampla multe lucruri urate si rele. PACEA trebuie aparata cu multa tarie si de toata lumea.

Postat de: Anonymous, 16 Decembrie 2011 |

sorin

un adevarat om de stiinta merita tot respectul nostru acest doctor- a facut adevarate descoperiri medicale de care la ora actuala se folosesc din plin americanii.

Postat de: Anonymous, 22 Mai 2011 |

pt sorin

Wa citeste ce a facut omu` ala de`a lungu timpului!!! Cum poti sa`i dai respect satanei?! Ce a descoperit ? Cat mai are unu pana fierbe si moare? Nu te acuz de nimic ca poate n`ai citit bine sau cu atentie, dar daka il apreciezi pt ce`a facut, ai sa arzi in iad !!!

Postat de: Anonymous, 29 Octombrie 2011 |

sadn

daca si asta mai e om de stiinta... si care sunt descoperirile medicale facute de el?

Postat de: Anonymous, 09 August 2011 |

Tepes

Intreaba-i pe americani!!!!! Nu te m-ai mira ca ox-ul la poarta noua!!!

Postat de: Anonymous, 17 Decembrie 2011 |

o carte buna

"am fost medic la Auschwitz" e destul de rar dar e o carte document scrisa d eun medic roman de origine maghiara de la oradea...merita

Postat de: Anonymous, 21 Februarie 2011 |

Tu vorbesti de Oliver Lustig.

Tu vorbesti de Oliver Lustig. Aceasta persoana NU a fost medic. Afost un scriitor evreu specializat in literatura "de lagar".

Postat de: Anonymous, 18 Decembrie 2011 |

aiurea

Eu nu imi aduc aminte sa fi suferit de foame si inca ceva imi permiteam sa mananc la restaurant fregvent.parerea mea e ca numai cui nu i-a placut munca a suferit de foame.

Postat de: Anonymous, 27 Ianuarie 2011 |

Vai ce-l mai regretam pe Ceausescu!

Hai sa o lasam moarta cu cat de bine se traia pe vremea lui Ceausescu. Am senzatia ca unele persoane fie sunt senile, fie debile...Sau poate au dus-o bine pentru ca faceau parte din clasele favorizate: securitate, comercianti, militie, etc. Aduceti-va aminte ce vremuri am trait. Ca nu aveam ce manca, imbraca, nu aveam cu ce ne incalzi. Luptam pentru supravietuire in fiecare zi. Stateam la coada pentru tot: paine, lapte, oua. Totul era rationalizat. Caloriferele erau beton iarna, ne incalzeam cu o soba improvizata in apartamentul de bloc din beton. Benzina nu se gasea. Totul se dadea pe sub mana, Aprovizionare cu produse de lux: carne, cascaval, etc. se facea doar la 23 august si exista lume care era gata sa se omoare pentru 1 kg de carne.
Dar traiti fratilor ca atunci daca sunteti nostalgici. Rationalizati-va mancarea, consumul de produse de stricta necesitate (hartie igienica, detergent, deodorant-uau!).
Ca sa nu mai zicem ca mafia care ne conduce de 20 de ani incoace e tot produsul sistemul nenorocit intretinut de comunisti.
Nu ne ajunge? Nu putem sa vedem cat ne-au distrut 50 de ani de comunism??/

Postat de: Anonymous, 28 Iulie 2010 |

cand?

ce scrii tu a fost valabil de prin 81 pana in 89, cat s-au platit datoriile, iar tara era atacata si boicotata de capitalistii tai dragi! din 65 pana in 81 a fost chiar o viata OK in Romania

Postat de: Anonymous, 01 Martie 2014 |

si

si totusi uitzi prietene,k in ciuda cozilor si frigului,totzi aveam ceva de pus pe masa si datoriile externe ale Romaniei erau platite...acum sa vedem pe unde scoatem camasa,cand Romania este in criza si nici macar nu s-a inceput plata datoriilor acumulate prin imprumuturi si accorduri....Ai macar idee de ce,dupa platirea datooriilor a continuat Ceausescu pe aceeasi linie de economie?daca nu ai...nu mai comenta ;)

Postat de: Anonymous, 26 Iulie 2010 |

aiurea

traieste viata de atunci, daca tot ii duci dorul! nimeni nu te retine!

Postat de: Anonymous, 09 Februarie 2013 |

dar cine va impiedica sa traiti ca atunci???

Da? Pai de ce nu traiti si acum la fel ca atunci. Privati-va de tot: carne, branza, paine, absolut tot. Nu va mai cumparati nimic de imbracat-imaginati-va ca nu aveti de unde. Folositi un litru de ulei pe luna si 5 oua pe cap de familie, consumati 0.5 l de lapte specific pe cap de copil ca dvs ca adult nu aveti dreptul.
Mai ales consumati o cutie de 300g de detergent la 6 luni, spalati-va dintii cu pasta de dinti de 2 lei de la Dragonul Rosu si tot asa.
Ah! Opriti si lumina/curentul intre 6-8 seara (puteti sa scoateti sigurantele de indata ce veniti seara acasa). Si opriti si caloriferele. Sa vedeti ce economii o sa faceti si ce bine o sa traiti!
Cat despre benzina...o canistra de 20l va ajunde o luna nu? Si apoi nu mai circulati in fiecar week-end...aveti numar cu sot sau fara sot.

Hai sa lasam basmele cu traitul bine pe vremea lui Ceausescu. Sau poate dvs ati trait ca faceati parte din clasa comerciantilor sau cea a securistilor...MI-E SILA DE ATATA IPOCRIZIE! SI MITOCANIE fata de cei care si-au sacrificat viata la Revolutie (fie si un simulacru de Revolutie).

Postat de: Anonymous, 28 Iulie 2010 |

ai dreptate dar nu prea!!!

Prietene, nimeni nu contesta ceea ce spui insa cine se refera la comunism nu o face prin prisma salamului sau al cascavalului ci prin prisma industriei,agriculturii,zootehniei,etc.
Prostia comunistilor a fost ca ne-au privat prea mult de cele necesare dintr-o ambitie a lui nea Nicu de a-si plati datoriile si de setea de independenta financiara...cu alte cuvinte a incercat sa evite momentul de azi unde criza financiara are efectul domino-ului si ne ameninta si painea si pasta de dinti de 2 lei.
Cine-l regreta pe Ceausescu nu-l regreta pt altceva decat ca a construit orice ramura a economiei pt a fi competitiva in lume iar cand neocmunistii cu foamea-n glanda au venit la putere in loc sa modernizeze ce-a facut ala au taiat si au vandut tot la fier vechi.
Adica daca tatal tau ti-a lasat mostenire o casa si nu-ti place culoarea sau arhitectura din nerecunostiinta pornesti s-o darami in aplauzele vecinilor,dupa ce-ai vandut ferestrele si tiglele cu 2 lei iti dai seama ca nu mai ai casa si trebuie sa stai cu chirie de sute de euro la vecini,capito???

Postat de: Anonymous, 19 Decembrie 2011 |

Nu

Nu era nimic de pus pe masa, si asta nu de putine ori: am fost martor, si, har Domnului!, ca mai traiesc sa depun marturie.

Nu mai umblati cu pisici vopsite, bune de pacalit pe cei mai tineri. Comunismul romanesc a fost monstruos.

Postat de: Anonymous, 27 Iulie 2010 |

si

si noi am avut un Hiter-Gobbels-Mengele la un loc.pe CEAUSESCU.Auzim ca sunt multi idioti care il regreta.au uitat de foame,de frig de intuneric.Au uitat de cozile nesfarsite la care se statea pentru nimic.au uitat de imbecilismele cu care eram mitraliati fara incetare.Am auzit ca in 1946 si-a inceput "cariera" politica printr-o crima in intelesul cel mai propriu al cuvantului,ceeace nu mi se pare absurd. Voi trai cat mi-a mai ramas din viata cu parerea de rau ca nu am fost in plutonul de executie.Cel mai feroce calau m-ar fi invidiat.

Postat de: Anonymous, 23 Iulie 2010 |

daca erau tigani...bravo luit

...

Postat de: Anonymous, 22 Iulie 2010 |

Esti un ignorant!

Crima si atrocitatile nu au niciodata justificare, indiferent ca erau tigani, evrei sau .. orice altceva. Esti jenant!

Postat de: Anonymous, 18 Decembrie 2011 |

orice fiinta are dreptul la

orice fiinta are dreptul la viata....si ca om, nu ai dreptul sa decizi moartea niciunui seaman...o data ce-ti gasesti acest drept...nu mai esti om

Postat de: Anonymous, 30 Iulie 2011 |

atrocitati

pentru cei nascuti dupa 1989, astfel de fapte facute de nemti in lagarele de exterminare par niste scenarii fara farama de adevar! pana nu demult se difuzau documetare si filme artistice care dezvaluiau nemerniciile facute de militarii germani!acum se dau numai emisiuni despre viata mondena a asa ziselor vedete! nu tot ce sa intamplat in trecut trebuie amintit si aratat celor ce preiau stafeta vietii pe pamant! holocaustul trebuie aratat si reamintit ori de cate ori este posibil pentru a oripila ppulatia si pentru a stavilii incercarile politicienlor de a isca razboaie!

Postat de: Anonymous, 20 Iulie 2010 |

un monstru

un monstru

Postat de: Anonymous, 18 Iulie 2010 |

Publică un comentariu nou

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
Credeţi că achitarea lui Corneliu Zelea Codreanu în 1925 a fost justă?
Te abonezi la Historia şi câştigi
Aboneaza-te la NEWSLETTER
 

 HISTORIA, Nr. 156, Ianuarie 2015

HISTORIA, Nr. 156, Ianuarie 2015 -
14 Ianuarie 2015

La cumpăna dintre anii 1944-1945, Germania se lupta pentru supravieţuire. Rămas fidel concepţiilor sale, Hitler a lansat o ofensivă de mari proporţii pe Frontul de Vest (bătălia din Ardeni) la 16 decembrie 1944. Aliaţii occidentali au fost complet luaţi prin surprindere de amploarea atacului; serviciile de informaţii erau convinse că armata germană nu mai e capabilă să pună laolaltă suficiente forţe. Vedeţi mai multe detalii
Realitatea.net

Popular content
Soluţie implementată de Tremend
SATI