Top 5 cele mai sângeroase femei din Evul Mediu

Autor: Alexandra Butnaru | 60892 vizualizări

Frumoase, bogate, puternice sau pur şi simplu malefice. Iată un top a celor mai crude femei din istoria Evului Mediu.

5. Lucretzia Borgia (18 Aprilie 1480-24 iunie 1519): Lucretzia face parte din una dintre cele mai controversate familii din istorie. Familia Borgia este renumită pentru înşelăciuni, asasinări, corupţie, perversiuni sexuale şi nu numai. Despre Lucretzia se stie că a avut 3 mariaje care au avut ca scop servirea intereselor familiei. Lucretzia avea o influenţă foarte mare printre oamenii bisericii. Există şi un tablou celebru ce o înfăţişează pe Lucretzia pe scaunul papal în locul tatălui ei, papa Alexandru VI. Se mai ştie despre Lucretzia că purta mereu un inel cu otravă pe care îl folosea frecvent pentru a otrăvi băuturi.

 

4. Caterina de Medicis (13 aprilie 1519- 5 ianuarie 1589): Caterina provine dintr-o familie de nobili italieni. Aceasta ajunge regina Franţei prin căsătoria ei cu regele Franţei, Henry al II-lea. Deşi nu deţine mare putere în timpul vieţii soţului ei, reuşeşte să ia frâiele ţării ca regentă a fiilor săi, Charles IX şi Henry III. Catherina este cunoscută pentru felul în care reuşea să-şi atingă scopurile, trăindu-şi viaţa după principiile machiavellice. Lupta ei  împotriva protestanţilor, a hughenoţilor, îşi atinge punctul culminant în Masacrul din Ziua Sf. Bartolomeu, când regele Charles IX dă ordinul: Omorâţi-i pe toţi! Masacrul din Ziua Sf. Bartolomeu a fost mai curând o luna ( 23 august- 29 septembrie) în care hughenoţii au fost ucişi in masă, până când Navarre se converteşte la catolicism. Catherina este învinuită si de moartea Jeannei d Albret, regina Navarrei.

 

 

 

 

 

 

3. Isabella de Castillia (22 aprilie 1451-25 noiembrie 1504): În religia catolică a rămas cunoscută drept “slujitoare a Domnului”. Însă istoria o recunoaşte drept una dintre cele mai crude femei din istorie. Împreună cu soţul ei, Ferdinand al II-lea de Aragon, pun bazele Inchiziţiei spaniole, instituţie ecleziastică de departe cu mult mai crudă decât inchiziţia papală. Inchiziţia spaniolă şi-a concentrat acţiunile mai ales împotriva evreilor şi a musulmanilor. Aceştia erau torturaţi în cele mai cumplite moduri si în final ucişi. În anul 1492 aproximativ 20 000 de evrei au fost exilaţi. Bunurile lăsate in urmă erau împărţite între Coroană şi Biserică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Regina Maria I a Angliei (18 februarie 1516-17 noiembrie 1558): Maria I sau Maria Tudor a fost fiica regelui Henric al VIII-lea si a Caterinei de Aragon. A fost al 4-lea monarh din casa Tudorilor.

Maria I este cunoscută pentru cruzimea ei faţă de protestanţi. Reuşeşte in timpul domniei sale sa convertească Anglia la catolicism asasinând aproape toţi liderii protestanţi si o mare pare din enoriaşi. Domnia ei a fost una a terorii, crudă şi întunecată. De aici îi revine şi pseudonimul Bloody Mary.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Elisabeta de Bathory (7 august 1560- 21 august 1614): Elisabeta a fost o contesa unguroaică, supranumită contesa Dracula. Aceasta, împreună cu alte 4 femei, au torturat prin muşcare, înţepare, tăiere, bătaie, ardere si au ucis aproximativ 300 de fete şi femei tinere. Victimile proveneau din familii sărace cărora li se promitea un trai mai bun la castelul Čachtice unde locuia Elisabeta. Există si un zvon conform căruia contesa obişnuia să facă baie în sângele victimilor ei deoarece credea ca aşa pielea ei va rămane tânără mai mult timp.Comentarii

Fapte prezentate trunchiat

Exista de undeva vreo directiva sa fie promovat anticrestinismul? Faptele prezentate trunchiat sunt mai periculoase decat minciunile, pentru ca sunt credibile.
De ex. informatia despre Isabella de Castillia. In primul rand sa ne intrebam, ce cautau muzulmanii in Spania? Citesc despre faptele lor de prin Europa de Vest si de Est. Crestinii in propria lor tara au fost coborati la rang de dimmi (cetatean de rangul doi), Muzulmanii considera ca ei nu trebuie sa se supuna vreodata unui "infidel", prin urmare nu au permis ca cineva care nu este muzulman sa ocupe o functie, iar decapitarile erau la ordinea zilei. Putem judeca noi astazi in mod clar fara sa stim toate circumstantele, faptele reginei? Probabil ca daca nu ar fi atat de politizata istoria, s-at trage concluzii mai valide.
Propaganda anticrestina subtila e abominabila. Din pacate, multi nu incap de crestini! Trist mai ales daca ne gandim ca mintea crestina a produs minuni. Merita ascultata prezentarea d-lui Patapievici, numita "Dumnezeu si experienta modernitatii" (Edictum Dei). Pana si chinezii comunisti au inteles ca secretul succesului Europei a fost (si ar trebui sa fie in continuare), crestinismul!
Veritas Vos Liberabit!

Postat de: Zara, 19 Noiembrie 2014 |

Dai un mare rău!

Ești spălat pe creier, din păcate. Religia este responsabilă pentru uciderea a zeci sau sute d milioane de oameni. In cursul vietii mele am asistat la falsificarea datelor privind numarul celor uciși în timpul cruciadelor, de două ori. De la milioane la sute de mii, iar acum la zeci de mii. Până voi muri, este posibil să citesc ca de fapt biserica nu a omorât pe nimeni, doar i a rugat frumos să se convertească.

Oamenilor le este frică de ceea ce nu cunosc, iar unii trag foloasele ignoranței și prostiei celorlalti. E trist sa vezi oameni inteligenți cum MINT în apărarea religiei, care este cel mai mare rău al lumii moderne. Poți fi spiritual fără dogme si extremism. Spiritualitatea nu este religie și nu se referă pupatul de iar sau venerarea unor basme.

Postat de: Anonymous, 20 Noiembrie 2014 |

cea mai sangeroasa femeie

este de fapt Leana lu' Cocoş, din Buchin, descrisa in randurile de mai jos de maestrul Sorin Olariu:

O NEVASTĂ CA LA CARCE - poezie în grai bănăţean

Primu meu bărbat cu acce, unu nalt şî cu ocheţ,
O murit dă gălbinare c-o mâncat nişce bureţ.
D-aia, Dumezău să-l ierce, că bărbatu-miu, Petrică,
M-o lăsat cu-o casă mare şî cu o măşână mică.

P-ălalaltu, ăl d-al doilea, după ăla cu ocheţî,
L-am găsât, colo, pân tufe, baş când culejeam bureţî.
Şe bărbat o fost şî ăsta şî şe fire-avea, zăludă,
M-o adus atunşi acasă, cu biţâcla lui, pă rudă!

Da’ năcaz, că dup-o lună, îl găsârăm jios pă şanţu
Unge sta cu limba scoasă că s-o spânzurat cu lanţu.
Dumezău să-i de iertare, lu bărbatu-al doilea, Moane:
M-o lasat şî el în bancă şapcezăşi dă milioane!

Ăl d-al treilea, Doamne iartă-l! o fost unu Hansi, neamţu,
Care l-o-ajiutat pă Moane să să spânzure cu lanţu.
Şe păcat că bietu Hansi dup-un an ş-o săptămână
O murit şî el cu zâle, c-o beut lichid dă frână.

M-o lăsat ca moşcenire dăuăzăşi dă mii dă mărşi,
O căbană la Trii Ape ş-o afaşere cu bărşi.
Ălalaltu, după Hansi, îi şoferu nostru Vidu;
Cred că aţ ghişit cu toţî: ăl care m-o dat lichidu.

Doar lichidu pântru neamţu, p-ormă să nu-m ies dân mână
I-am furat şî io lichidu dî la el dă la măşână.
Da a dracului comege, chit că astă gimineaţă
Îl găsâră într-o râpă, uice c-o o scăpat cu viaţă!

N-aş avea prea mult dobândă: o năhuie dă căsoane
Un pământ la sat, Loganu şî vreo câcea milioane.
D-aia-i stau p-un maţ cu aier, la şpitari, ardă-l să-l ardă,
Şî-i fac ochii dulşi, d-acuma, baş lu doctorul dă gardă!

Postat de: Anonymous, 10 Octombrie 2014 |

super

super

Postat de: Anonymous, 19 Noiembrie 2014 |

pierde-vara

Daca tot sunteti nemultumiti de topic ce ar fi sa va creati singur rubrica de cele mai sangeroase femei. Va dau un punct de start....din antichitate pana in pezent. Decat sa va jigniti unii pe altii ca la usa cortului.

Postat de: Anonymous, 15 Februarie 2014 |

Informatii fara acoperire istorica

„Se mai ştie despre Lucretzia că purta mereu un inel cu otravă pe care îl folosea frecvent pentru a otrăvi băuturi”. O minimă documentare istorică ar fi arătat că această informație este o manipulare grosolană. Nu există nici cea mai mică dovadă că Lucreția Borgia ar fi utilizat otrăvuri sau că ar fi ucis pentru propriul interes al familiei sale, așa cum nu există probe privind presupusul incest al Lucreției cu tatăl său, papa, sau frații săi, Cesare și Juan.
Ca să nu mai spun că Lucreția a trăit în plină Renaștere italiană, nicidecum în Evul Mediu...

Dragoș Moldoveanu
Fondator Asociația „Institutul pentru Studii Renascentiste”

Postat de: Anonymous, 14 Februarie 2014 |

Prea multa superficialitate!

Toate personalitatile din top nu sunt medievale, asta desi aveati de unde alege pt. evul mediu, nici macar n-ati luat in calcul Bizantul cu imparatesele sale (Irina, de exemplu, despre care Iorga spunea ca afost insusi imparatul!), ati copiat dintr-o revista occidentala si le trantiti aici fara sa reflectati asupra celor publicate, nu ma asteptam la o calitate atat de scazuta. Daca aveti nevoie de colaboratori care sa prezinte lucrari originale, aveti unde-i gasi!

Postat de: Anonymous, 27 August 2013 |

Prea multa superficialitate !

Sesizarea dumneavoastra este remarcabila.
Si in alte comentarii !

Postat de: Anonymous, 15 Februarie 2014 |

tablou

deci insistati sa puneti portretul Lucreziei Panciatichi atunci cand e vorba de contesa Bathory...

Postat de: Anonymous, 07 Iunie 2013 |

Ce sa mai adaugi....

...corectitudinea sursei si informatiilor in aceste pagini nu e o prioritate :-(

Postat de: Anonymous, 14 Februarie 2014 |

Bathory Erzebet " contesa" in

Bathory Erzebet " contesa" in Transilvania......putea fi si in centrul Asiei de unde se trage pentru ca numai prin jaf si cotropire a ajuns la noi in Transilvania, de ce n-ar fi ramas sa faca "jerfe" in locurile de bastina???!!!

Postat de: Anonymous, 08 Februarie 2013 |

rectificare!

Ultimele cercetari arata ca, Bathory Erzebet contesa din Transilvania, a fost victima unei inscenari cu scopul de ai confisca averea...

Postat de: Anonymous, 20 Noiembrie 2014 |

rectificare!

Ultimele cercetari arata ca, Bathory Erzebet contesa din Transilvania, a fost victima unei inscenari cu scopul de ai confisca averea...

Postat de: Anonymous, 20 Noiembrie 2014 |

báthory

si vlahi veniti din muntii Pindros, Macedonia,in 1300 dh, cati domnitori au omorat, si cati au murit pasnic, dupa vechiul obicei bizantin??istorie de jaf si cotropire...

Postat de: Anonymous, 14 Februarie 2014 |

sec XII

Atunci cum trompeta mea iti explici , ungure ca secuii foloseau Codex Vlahorum inca din sex X ?? De ce nu foloseau vreun cod de legi unguresc? Mari mincinosi mai sunteti! Ati fost candva o putere . Acuma traiti din amintiri...

Postat de: Anonymous, 04 Noiembrie 2014 |

Intrebare?

Cine este "Codex Vlahorum" si de ce il foloseau secui in sec X?

Postat de: Anonymous, 20 Noiembrie 2014 |

divergente

puteti avea divergente de opinii dar nu va jigniti!!!

Postat de: Anonymous, 29 Noiembrie 2011 |

udrea si basescu sunt si ei criminalii

dracii basescu udrea ,cocos ,videanu,roberta toti an clasament la criminalii

Postat de: Anonymous, 04 August 2011 |

PROSTUL TOT PROST RAMANE!

PROSTUL TOT PROST RAMANE!

Postat de: Anonymous, 23 Februarie 2013 |

Io-rga

Ati gresit cu clasificarea. Báthory Erzsébet, Elisabeta dupa unii necunoscatori, nu a facut baie niciodata in sange. Ar fi fost si imposibil deoarece sangele uman se coaguleaza repede. A fost mai degraba o femeie vanitoasa si curioasa.Ramasa vaduva devreme,a fost suparata ca imbatraneste si a facut cercetari, intr-adevar sangeroase, pentru experiente de pastrare a tineretii. Dar numarul victimelor, desi incert, nu a fost de ordinul sutelor. Oricum nu poate fi pe locul 1 devreme ce Bloody Mary si-a ucis cam jumatate dintre supusii ei pe motive religioase. Ar fi bine sa va mai informati inainte sa scrieti articole deplasate.

Postat de: Anonymous, 04 August 2011 |

"...Lupta ei împotriva

"...Lupta ei împotriva protestanţilor, a hughentoţilor...". Nu sunt "hughentoti", Lucrezia Borgia nu avea nici un inel cu otrava, si nici una din femeile astea nu a trait de fapt in Evul Mediu. Dar tocmai am citit unul dintre cele mai proaste articole din ultima vreme.

Postat de: Anonymous, 04 August 2011 |

Incredibil!

Nu pot sa cred de raspunsul la comentariul meu conform caruia am "chiar se publica orice pe site-ul asta... exceptand istorie (ma refer la o relatare profesionista!)". Intamplator sau da, chiar dau bani "buni" pe reviste de specialitate si carti. Devine tot mai clar pentru mine despre nivelul acestui site.... comentam la comentarii, nu la esenta sau nivelul unui articol stupid si nedocumentat. De fapt, imi cer scuze, urla din el wikipedia, nu era nevoie de note sau bibliografie

Postat de: Anonymous, 03 August 2011 |

nedumerire

De tanti Bathory tot voi scriati ca ar fi omorat 650 de fete, acum scrieti ca 300, pai ce sa mai creada omul? Ca e diferenta mare, totusi....

Postat de: Anonymous, 03 August 2011 |

noaptea Sfantului Bartolomeu

Celebrul masacru este cunoscut sub denumirea de "masacrul din noaptea Sfantului Barolomeu", (noaptea, nu ziua asa cum apare in articol) chiar daca el a durat mai multe zile si mai multe nopti, de inceput a inceput noaptea - de aici si denumirea consacrata. Cred ca ar trebui respectata denumirea consacrata ca sa nu se creeze confuzie cu atat mai mult cu cat se pretinde ca autorii articolelor sunt specialisti.

Postat de: Anonymous, 03 August 2011 |

Top 5

Daca acest articol este preluat din Historia, atunci e vai si amar de aceasta Historia. Nu poti sa pui in acelasi clasament (insasi ideea unui astfel de clasament e stupida) mari regine precum Isabela de Castilia si contese dubioase din lumea a treia (vezi bozgoroaica). Pe timpul bozgoroaicei ungaria nici nu mai exista (kaput la Mohacs). La acea vreme Isabela de Castilia era cel mai puternic om din lume. Crimele ei au fost decizii politice. Nu a fost o psihopata in genul bozgoroaicei.
Stupid articol...

Postat de: Anonymous, 03 August 2011 |

Stimabile domn istoric,si

Stimabile domn istoric,si cunoscator de "bozgorime" ...
...cu vocabularul de birjar grosolan doar m-ati ajutat sa ma lamauresc cu cine am de-a face. Un hungarofob
pierde-vara care loveste-n stinga si-n drepta cund e vb de unguri,maghiari adica dupa limbajul si nivelui IQ al domniei sale..de BOZGORI.
Asa de mare e frustrarea trecutului stimabile,ca te navaleste in mocirla urii..si al josniciei? Credeti dvs,ca vb asa creste neamul pe care-l reprezentati si ca asa se dovedeste superioritatea cuiva???? Ma indoiesc.

Postat de: Anonymous, 04 August 2011 |

in cinstea hungarofobului frustrat

Bathory Erzsebet era condesa in Transilvania .."dejteptule". Ai numarat oile inainte de a "voma" pe aici??

Postat de: Anonymous, 04 August 2011 |

bravo..

Stimate domn "inteligibil si nobil" ..in ce clasamnet credeti dvs. ca ati avea locul dupa modul de exprimare??
Pe linga,ca sunteti jignitor si grosolan...parati si "paralel" un pic iar cred ca vizitati mai degreaba carciuma din sat ca muzeele din tara si strainatate.Nu vreau s-o apar pe BATHORY ERZSEBET pt ca nu-i rostul dar un grosolan josnic sa nu judece pe nimeni doar pentru frustratiile trecutului in istoria neamului sau.

Postat de: Anonymous, 04 August 2011 |

TOP 5

Tu esti trecut in top 1 idioti...mai uita-te un pic la tie vlahule...corcitura si amestecatura de popoare migratoare.

Postat de: Anonymous, 03 August 2011 |

vlahule

corcitura esti tu mai lasule care semnezi anomim....daca vlahii sunt popor migrator atunci hunii care au ingrozit istoria ce sunt?....sau la ei nu se pune?.....hai sa ne unim cu ungaria si sa vorbim in parlamentul de la budapesta romaneste...doar asa va potoliti....ultimul popor migrator din europa

Postat de: Anonymous, 08 Iunie 2013 |

...

1400 nu este evul mediu... ignoranti...

Postat de: Anonymous, 02 August 2011 |

Gresit

Ba, 1400 este ev mediu, de la 1500 incolo nu mai este evul mediu. Deci, reginele/printesele amintite nu preau au trait in evul mediu.

Postat de: Anonymous, 07 Iunie 2013 |

cred ca ati gresit

Titlul trebuia sa fie "Top 5 cele mai sangeroase FEMEI din RENASTERE", nu din Evul Mediu...Vai de voi...

Postat de: Anonymous, 02 August 2011 |

Anonim

Renasterea a fost o miscare culturala ce s-a desfasurat din secolul XIV pana in secolul XVII. Citeste inainte sa afirmi ceva.

Postat de: Anonymous, 03 August 2011 |

mda

Renasterea este si o epoca/perioada care a inceput atunci cand s-a sfarsit evul mediu, in jurul anului 1500.

"RENAȘTEREA - epocă în istoria Europei, care cuprinde, în linii generale, secolele 14-16, perioada de tranziţie de la societatea medievală la cea modernă."

Postat de: Anonymous, 07 Iunie 2013 |

Nu pot sa cred, chiar se

Nu pot sa cred, chiar se publica orice pe site-ul asta... exceptand istorie (ma refer la o relatare profesionista!)....

Postat de: Anonymous, 02 August 2011 |

Ai platit ceva ca sa citesti ceva?

Ai platit ceva ca sa citesti ceva? NU. Sa te vad atunci cand va trebui sa platesti pentru informatie profesionista. Ai scoate banii???

Postat de: Ciprian, 03 August 2011 |

Un monstru mai mic.

Nu va suparati, cu 300 sau 600 de victime tot un monstru ramine.

Postat de: Anonymous, 02 August 2011 |

Bathory

In articolul despre contesa Bthory vorbiti de 650 de victime, aici 300... ce sa inteleg, ca sunteti incompetenti nu?

Postat de: Anonymous, 02 August 2011 |

"Există şi un tablou celebru

"Există şi un tablou celebru al lui Tate Britain ce o înfăţişează pe....". Tate Britain nu este o un pictor, ci o galerie.

Postat de: Anonymous, 02 August 2011 |

Gresit

Daca tot cauti nod in papura macar citeste cu atentie! ''Există şi un tablou celebru LA Tate Britain..."

Postat de: Anonymous, 02 August 2011 |

Ar trebui sa citesti mai atent textul original

"Există şi un tablou celebru la Tate Britain ce o înfăţişează pe Lucretzia .."

Postat de: Anonymous, 02 August 2011 |

Ar trebui sa citesti mai atent

"Există şi un tablou celebru la Tate Britain ce o înfăţişează pe Lucretzia ..." - acesta este un citat corect din articol - citatul tau este incorect

Postat de: Anonymous, 02 August 2011 |

Publică un comentariu nou

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
Credeţi că achitarea lui Corneliu Zelea Codreanu în 1925 a fost justă?
Te abonezi la Historia şi câştigi
Aboneaza-te la NEWSLETTER
 

 HISTORIA, Nr. 156, Ianuarie 2015

HISTORIA, Nr. 156, Ianuarie 2015 -
14 Ianuarie 2015

La cumpăna dintre anii 1944-1945, Germania se lupta pentru supravieţuire. Rămas fidel concepţiilor sale, Hitler a lansat o ofensivă de mari proporţii pe Frontul de Vest (bătălia din Ardeni) la 16 decembrie 1944. Aliaţii occidentali au fost complet luaţi prin surprindere de amploarea atacului; serviciile de informaţii erau convinse că armata germană nu mai e capabilă să pună laolaltă suficiente forţe. Vedeţi mai multe detalii
Realitatea.net

Popular content
Soluţie implementată de Tremend
SATI