Un analist rus recunoaşte: URSS a anexat Basarabia la 28 iunie 1940 VIDEO

Autor: Redactia | 13233 vizualizări
Leonid Mlecin

"Uniunea Sovietică a recunoscut anterior că Basarabia aparținea României și că întotdeauna a dorit să o ocupe. Totuși, termenul de ocupație nu este adecvat. Este mai degrabă o anexare a unei părți din teritoriul României de atunci, în baza memorandumului secret al Pactului Molotov–Ribbentrop. Este un act tragic din istoria secolului XX, iar rana este foarte adâncă." Declarația aparține analistului rus Leonid Mlecin şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni la "Echo Moskvî", informează unimedia.md.

"E grea istoria penru acest teritoriu (Basarabia - n. red.). După anexare, când a început colectivizarea forțată, ostașii sovietici nu mai găseau nici măcar mâncare când treceau pe acolo. A urmat o foamete strașnică. Se mâncau unii pe alții. Mi s-a explicat o istorie când soția își mânca soțul împreună cu fiica și ruga soldații sovietici să nu le ia cadavrul ca să este al lor", mai susține analistul rus.

"Atunci, conducerea Moldovei era fricoasă și se temea să se adreseze după ajutor. Stalin nici măcar nu a dorit să primească delegația din Moldova când a venit să ceară ajutor. Sunt acțunile lui Stalin care ne-a certat cu jumătate de Europa și inclusiv pe noi unii cu alții", a mai adăugat analistul rus Leonid Mlecin.Comentarii

Basarabia

In data de 16/26 mai 2012 se împlinesc 200 de ani de la semnarea Tratatului de pace de la Bucureşti între Rusia şi Poarta Otomană, tratat in urma caruia teritorul Moldovei de la est de Prut, numit si Basarabia, a fost anexat de Imperiul Rus cu incalcarea normelor internationale de drept.

Iar in data de 27 martie 2012 se implinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Cititi pe blogul meu:
Basarabia 2012: 200 de ani de la anexare
http://foc-in-agora.blogspot.com/2012/03/basarabia-2012-200-de-ani-de-la...

Postat de: Anonymous, 13 Martie 2012 |

Foarte interesant video!

Multumesc pentru articol si video! Inteleg putin limba rusa...

Ana, cu durerea ei de cap... MAI BINE "TACEAI"!

Postat de: Anonymous, 28 Februarie 2011 |

Foarte interesant video!

Multumesc pentru articol si video! Inteleg putin limba rusa...

Ana, cu durerea ei de cap... MAI BINE TACEAI!

Postat de: Anonymous, 28 Februarie 2011 |

Analist?

Analist de talia lui m.ciuvica! Adica el vorbeste,el asculta,punct!

Postat de: Anonymous, 19 Septembrie 2010 |

PENTRU ANA

"Vaiii ce ma doare capul de la limba asta frumoasa........"
DACA PROSTIA AR DUREA TE-AS CREDE... DAR CRED CA PE TINE DE DOARE FUDULIA CA PROSTUL DUPA CE-I PROST, TREBUIE SA SE SI BAGE IN SEAMA CA SA AFLE TOATA LUMEA.

Postat de: Anonymous, 03 Iulie 2010 |

Ana

Vaiii ce ma doare capul de la limba asta frumoasa........

Postat de: Anonymous, 02 Iulie 2010 |

Basarabia - pamant romanesc

Poate afla si Voronin acest lucru si nu mai face afirmatii aberante.

Postat de: Anonymous, 30 Iunie 2010 |

Anexare=ocupatie (daca se face fara acordul celor in cauza)

Iarasi se dau destepti rusii astia. Numai ca acum, noi nu mai punem botul! România e una singura, iar Basarabia e parte din ea.

Postat de: Anonymous, 30 Iunie 2010 |

Pai de...

Or sa ajunga rusii sa ne roage sa ne unim ! Accesul lor spre estul Europei este blocat iar Moldova este unul dintre motive , o tara din Europa cu o natie majoritara, diferita, ocupata de trupele rusesti , nu prea se vede bine !

Postat de: Anonymous, 30 Iunie 2010 |

vEST?

Nu trece mult timp pentru ca noi romani nu vom mai putea trece in vest fara pasaport,dupa tot ce se intampla cu tiganii si multi dintr-e romani in vest,vom fi exclusi din UE mai mult ca sigur!

Postat de: Anonymous, 19 Septembrie 2010 |

Un rus vs. un renegat

"Dupa anexare, cand a inceput colectivizarea fortata".
2
Insa, inainte de acesta, a fost o represiune antiromaneasca, putem spune, salbatica. Care a continuat. In final, "Asa s-a calit otelul": s-a nascut o generatie foarte curajoasa de moldoveni. Ei si fii lor traiesc si sunt in picioare.
3
Dl analist Mlecin a facut un demers pozitiv, pe calea recunoasterii publice, foarte importanta, a Adevarului. Care nu convine multora, nu numai din tara domniei sale, ci si din aiurea-n patru vanturi.
4
Voronin: "Basarabia nu a apartinut niciodata Romaniei". Militianul MVD Voronin, dupa obstescul sfarsit ar trebui impaiat si depus intrun muzeu de istorie naturala. Daca n-o sa fuga.
5
Relatiile noastre cu tara aproape vecina pot fi, la nivel de individ, acceptate si imbunatatite numai daca Adevarul e pus in drepturi. Noi ne-am platit de tare mult timp datoriile reale si inchipuite.

Postat de: Anonymous, 30 Iunie 2010 |

Hm...

O sa ajungem in scurt timp sa ne mancam intre noi si in anul 2010...

Postat de: Anonymous, 29 Iunie 2010 |

In sfarsit cineva recunoaste....

Pe tema sovietelor si a raului facut de aceasta doctrina recomand documentarul"Povestea Sovietelor".Se gaseste free pe Google.

Postat de: Anonymous, 29 Iunie 2010 |

Publică un comentariu nou

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
Credeţi că achitarea lui Corneliu Zelea Codreanu în 1925 a fost justă?
Te abonezi la Historia şi câştigi
Aboneaza-te la NEWSLETTER
 

 HISTORIA, Nr. 156, Ianuarie 2015

HISTORIA, Nr. 156, Ianuarie 2015 -
14 Ianuarie 2015

La cumpăna dintre anii 1944-1945, Germania se lupta pentru supravieţuire. Rămas fidel concepţiilor sale, Hitler a lansat o ofensivă de mari proporţii pe Frontul de Vest (bătălia din Ardeni) la 16 decembrie 1944. Aliaţii occidentali au fost complet luaţi prin surprindere de amploarea atacului; serviciile de informaţii erau convinse că armata germană nu mai e capabilă să pună laolaltă suficiente forţe. Vedeţi mai multe detalii
Realitatea.net

Popular content
Soluţie implementată de Tremend
SATI