• Interpreta melodiei "Lambada" a fost găsită carbonizată în propria maşină

  Loalwa Braz Vieira, interpreta frumosului hit cunoscut în întreaga lume, „Lambada”, a avut parte de o moarte tragică: ea a fost găsită carbonizată în maşina sa, la Saquerema, în regiunea Rio de Janeiro. Vehiculul se afla în apropierea casei acesteia. Poliţia locală confirmă moartea cântăreţei, dar deocamdată  nu se ştiu toate datele evenimentului...

 • A murit ultimul om care a păşit pe Lună. Eugene A. Cernan avea 82 de ani

  Eugene A. Cernan, ultimul om care a păşit pe Lună, a murit la vârsta de 82 de ani, informează CNN. Familia astronautului a confirmat decesul luni, declarând că Eugene a murit în urma unor ”probleme de sănătate continue”. "Familia noastră e ste îndurerată, bineînţeles. Apreciem gândurile şi rugăciunile tuturor. Gene, după cum era cunoscut de atâta...

 • CIA publică online o serie de documente declasificate

  Cea mai mare colecţie de documente declasificate ale CIA este de acum accesibilă online. Cele peste 930 000 de documente, care însumează mai mult de 12 milioane de pagini, au fost până acum disponibile numai la Arhivele Naţionale din Maryland. Cu mulţi ani în urmă, CIA  a declasificat 26 de pagini dintr-un document secret care conţinea o...

 • Sute de manuscrise salvate dintr-o mănăstire ocupată de ISIS

  Aproximativ 400 de manuscrise care datează din perioada medievală, dar şi din cea modernă, au fost găsite la mănăstirea Mar Behnam, unul dintre locurile sfinte pe care gruparea teroristă ISIS le-a ocupat. man.jpg Textele, redactate între secolele XIII-XX, au fost ascunse într-un perete care fusese construit chiar...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Lumea intră în era Trump. Un viitor incert

  La puține zile după apariția primei ediții „Historia” din 2017, Donald Trump va intra în exercițiul mandatului său la Casa Albă. Este 20 ianuarie un moment care va marca istoria? Fără îndoială.

 • Interpreta melodiei "Lambada" a fost găsită carbonizată în propria maşină

  Loalwa Braz Vieira, interpreta frumosului hit cunoscut în întreaga lume, „Lambada”, a avut parte de o moarte tragică: ea a fost găsită carbonizată în maşina sa, la Saquerema, în regiunea Rio de Janeiro. Vehiculul se afla în apropierea casei acesteia. Poliţia locală confirmă moartea cântăreţei, dar deocamdată nu se ştiu toate datele evenimentului.

 • „Arc peste timp: Unirea Principatelor Române”

  Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită în perioada 20 - 25 ianuarie 2017, să participaţi la evenimentul cultural „Arc peste timp: Unirea Principatelor Române”, prilejuit de activităţile dedicate sărbătoririi a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

 • PROGRAM OVERVIEW, “TRUMP versus Trump” VIDEO

  "Trump versus Trump" [versiune internațională: "Trump: Ce înseamnă pentru Europa"] va fi difuza pe19 ianuarie 2017, cu o zi înainte de inaugurarea lui Donald Trump, care depune jurământul său în funcția de al 45-lea președinte al Statelor Unite în 20 ianuarie 2017 la Washington DC.

 • CIA publică online o serie de documente declasificate

  Cea mai mare colecţie de documente declasificate ale CIA este de acum accesibilă online. Cele peste 930 000 de documente, care însumează mai mult de 12 milioane de pagini, au fost până acum disponibile numai la Arhivele Naţionale din Maryland.

 • Din culise. Programul ceremoniei de învestire a lui Donald Trump

  Cel de-al 45-lea Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, va depune jurământul în cadrul unei ceremonii tradiţionale care va avea loc la Washington, în faţa clădirii Capitoliului. Pentru americani, acest eveniment este un adevărat proces, fiecare etapă având semnificaţia sa.

 • Donald Trump, declaraţii îngrijorătoare în privinţa NATO şi UE: "NATO este o organizaţie învechită". Care a fost reacţia miniştrilor de externe ai UE

  Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a acordat primul său interviu de după alegeri presei europene. Afirmaţiile sale au fost unele acide la adresa NATO, a Uniunii Europene, şi nu s-a ferit să îşi menţină în continuarea părerea despre Brexit. Declaraţii sale nu au rămas însă fără răspuns, miniştri de externe ai Uniunii Europene calificându-le ca fiind îngrijorătoare.

 • Medalion asemănător cu al Annei Frank descoperit într-un fost lagăr nazist

  Recentele săpături de la situl din lagărul de concentrare nazist de la Sobibor au descoperit un medalion aproape identic cu cel al Annei Frank. Cercetătorii din Israel susţin că aceasta ar fi aparţinut lui Karoline Cohn, o apropiată a Annei. De asemenea, acestea sunt singurele două pandantive de acest fel găsite.

 • Statuie a lui Buddha, veche de 600 de ani, iese din apa unui rezervor în China

  O statuie veche de peste 600 de ani, care îl înfăţişează pe Buddha, a fost descoperită într-un rezervor după ce nivelul de apă a scăzut în urma lucrărilor. Cel care a descoperit statuia din provincia din China de est, Jiangxi, a fost un localnic. Statuia este săpată în stâncă şi măsoară 3,8 metri înălţime.

 • Lacul Amara, zămislit dintr-un vechi curs al Ialomiţei

  Conform unei lucrări de specialitate, elaborată de un cadru didactic al şcolii din Amara, lacul eponim s-a format pe un vechi curs al râului Ialomiţa, numit Crivaia. Caracteristicile sale unice i-au conferit localităţii rangul de staţiune balneară de interes naţional.

 • VIDEO Dezbatere „Historia” la Adevărul Live: Trump, şantajat de ruşi? Mega-scandal la Washington

  Mai este doar o săptămână până la instalarea oficială a lui Donald Trump la Casa Albă. Chiar şi aşa, scandalurile legate de preşedintele ales al SUA se ţin scai. Un raport neasumat de serviciile secrete americane, publicat în presa de peste Ocean, prezintă acuzaţii deosebit de grave legate de o posbilă şantajare a lui Donald Trump de către Rusia. Mai mult, au fost ridicate numeroase suspiciuni legate de o posbilă influenţare a lui Trump de către Rusia. În prima sa conferinţă de presă de la alegeri, Donald Trump a respins informaţiile apărute în presă, care sugerau că ar putea fi şantaj de Moscova.

 • Oasele lui Mengele, "Îngerul morţii" de la Auschwitz, material didactic în Brazilia

  Studenţii de la Universitatea de Medicină din Sao Paolo au ca material didactic pentru cursurile de medicină legală oasele doctorului nazist Josef Mengele. Timp de mai bine de 30 de ani, rămăşiţele sale au stat într-o pungă, la Institutul de Medicină Legală din oraşul brazilian. Îngerul morţii, cum mai era supranumit doctorul, a realizat numeroase experimente terifiante în lagărul de la Auschwitz.

 • Ce au descoperit arheologii în 12 morminte ce datează de peste 3500 de ani

  Ministerul de Antichităţi al Egiptului a anunţat că o echipă de arheologi a descoperit 12 morminte împreună cu alte artefacte inedite, toate având peste 3.500 de ani. Mormintele datează din perioada faraonilor Amenhotep al II-lea şi Tutmes al III-lea, care au dominit în timpul celei de-a XVIII-a Dinastii a Egiptului, dinastie care include unii dintre cei mai faimoşi faraoni, precum Tutankhamon.

 • Chipul unul bărbat mort cu 7000 î.Hr a fost reconstituit

  Specialiștii au recreat chipul persoanei care ar fi fost posesorul craniului Jericho (Ierihon). S-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, cu nasul spart. Bărbatul a murit acum mai bine de 7.000 de ani înainte de Hristos, iar reconstrucția chipului său este văzută de istorici drept o provocare uriașă și o reușită importantă. Craniul Jericho este unul din cele șapte cranii descoperite de arheologi în anul 1953 în localitatea Jericho, conform nationalgeographic.com.

 • Dosarul Roșia Montană a fost depus la UNESCO

  Ministerul Culturii a trimis pe 4 ianuarie 2017 la UNESCO dosarul “Peisajul Cultural Minier Roșia Montană”. Depunerea dosarului pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial a fost făcută cu asumarea Ministrului Culturii Corina Șuteu, după informarea și consultarea Prim-Ministrului Dacian Cioloș și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

 • Descoperire importantă făcută de arheologi: caii hunilor apar în picturi rupestre din China înainte de Hristos

  Arheologi chinezi și germani au descoperit reprezentări ale unor cai - despre care aceștia cred că ar putea fi cai arabi - în picturi rupestre vechi de 2.000 de ani din Munții Yinshan (Regiunea Autonomă Mongolia Interioară, din nordul Chinei). Potrivit lui Wu Jiacai, directorul Institutului pentru Picturi Rupestre din Nordul Chinei, reprezentări de cai arabi au fost identificate în zeci de picturi rupestre, alături de reprezentări de oameni și de animale, însă cele din Yinshan sunt considerate cele mai vechi, scrie Agerpres.

 • Mari actori români care au dispărut în 2016

  Anul 2016 a lăsat scena filmului și a teatrului românesc mai săracă. Șase dintre marii săi actori au dispărut dintre noi, rămânând în memoria noastră prin rolurile superbe pe care ni le-au dăruit în carierele lor excepționale.

 • Despre materia întunecată şi galaxii. Vera Rubin moare la vârsta de 88 de ani

  200 de galaxii şi materia întunecată. Numeroase onoruri şi medalii. Toate acestea au însemnat viaţa Verei Rubin, astronomul american. Ea a fost cea de-a doua femeie-astronom care a făcut parte din prestigioasa National Academy of Science, aducând în domeniul astronomiei o contribuţie extraordinară. Vera Rubin a murit pe 25 decembrie, la vârsta de 88 de ani, în Princeton, New Jersey. „Parcă-l văd pe astronomul cu al negurii repaos, Cum ușor, ca din cutie, scoate lumile din chaos.”, spunea Mihai Eminescu despre meseria de astronom.

 • A murit Carrie Fisher. Star Wars pierde o stea

  Încă o stea ne părăseşte pentru cerul etern: Carrie Fisher. Prinţesa Leia, aşa cum o cunoaşte o lume întreagă în urma rolului său din Star Wars, a fost o... supernovă: prinţesa rebelă, în luptă cu forţele răului, cu cosiţele răsucite, inconfundabile. Carrie Fisher a murit pe 27 decembrie, la numai două zile după ce George Michael a trecut în nefiinţă, într-un an de doliu pentru lumea artei. Forţa fie cu tine, prinţesă Leia!

Pagini