Forum Historia.ro

Care este legătura dintre daci şi români? Pot fi consideraţi strămoşii noştri?

E foarte greu azi să vorbeşti în România despre daco-geţi. Toate frustrările şi neîmplinirile timpului prezent şi-au găsit în istoria dacilor o periculoasă alinare.

Istoricii şi antropologii descriu acest fenomen ca nostalgia paradisului pierdut (un spaţiu geografic şi temporar plasat la începuturi, în care totul a fost exact cum nu mai este astăzi). Realităţile istorice sunt ignorate şi adesea nu vrem să cunoaştem răspunsul la întrebări fireşti, precum „ce ştim despre daci sau ce legătură au ei cu România de azi“...

Kids Nike Dynamo Free

Elliott, which is run by the billionaire Republican activist Paul Singer, has suffered a rare and public loss with respect to its Argentina strategy. It bought up Argentine debt around the time the country defaulted, and then refused to enter into the country’s bond exchange, taking its chances in U.S. court instead. That, in hindsight, was a mistake: Argentina’s new bonds, turbo-charged with GDP warrants, performed extremely well. While its defaulted debt has gone absolutely nowhere.
Kids Nike Dynamo Free

Postat de: Anonymous, 12 Decembrie 2014 |

vANZT[►

2011 April - Rare public row between Supreme leader Ayatollah Khamenei and President Ahmadinejad over the resignation of Intelligence Minister Heidar Moslehi.
vANZT[► http://www.funvesa.com/japan-abzapplianceservicemiamiai.asp?shop/g/c0T01...
vANZT[►

Postat de: Anonymous, 12 Decembrie 2014 |

Dacul-dd

Exista si localitati si triburi dacice atestate de Ptolemeu :” Buridavensii și Cotensii și mai jos de ei Albocensii, Potulatensii”
In premiera o sa aflati inclusiv redactia ca aceste denumiri exista si azi in partea de sud a Romaniei.
1. BURIDAVA cetatea BURIDAVENILOR de la numele raului BURDEA (Burdeaua) de langa satele Balaci, Mirosi judetul Teleorman. Numele vine de la “A Z-BURDA”, a fi liber.
2.COTEANA, cetatea COTENILOR de la raul COTMEANA cu acelasi inteles ca si azi, a coti, dar avem si localitatea COTEANA, aproape de paraul COTMEANA.
3. ALBOCENII, ALBOTENI, localitatea ALBOTA langa Pitesti.
4. PITULATENI dela cuvantul dacic PITULATI, si orasul PITESTI .
Ptolemaios le atesta aceste localitati, dar unele un pic deplasate ca pozitie .
5. CUCOIENII si localitatea actuala CUCA dar si COCU, si muntele CUCAIU pe gregeste COCAION ( KOGAION)
6. Avem si SATIDAVA din cuvantul SAT si se pare atestat in zona SATU MARE.
Avem in limba daneza si islandeza adica nord- germana : “Saete” si “Sitia” ca loc de asezare .
Dar si in sanscrita “Sata” ca loc de asezare”. Deci posibil sat si in limba daca cu inteles de “asezare umana”, loc de stationare ca si verbul ” a sta”.
Nu neg influenta limbii latine in formarea ” fosat”, dar acest cuvant exista si in limba daca ca “SAT”
Avem dovada in limba sanscrita “SATA, SATTI” care inseamna “Sitting” si “SIT ” in engleza.
Desi Wikipedia o plaseaza citez ” Setidava is believed to be the place of origin of the tribe Costoboci who were in possession of areas in what is now Poland, as late as ca. 170 AD.” Eu cred ca e vorba doar de zona Satu Mare pana la Tisa.”
7. Muntele RARAU este atestat de Herodot un antic grec cu numele “A RARUS” desi este pozitionat in sudul Romaniei.
A – RARU = fara litera “A” devine RARU adica RARAU.
8. Raul HIERASU in realitate SHIERASU din SHIRU, shiruire de ape, SHIROAIE este raul SIRET,. etc.
9.PRUTUL vine tot de la daci si inseamna PA -RAUTZ cum e si RAUTZUL (river) . adica rau, parau, apa curgatoare si river in engleza. Dacii vorbeau romaneste ca si moldovenii.
10. ARGESENII sunt AR-GETENII adica AR-GETII din cetatea AR-GETIA locuita de GETII , pe malul raului Arges (argintiul).
ARGET inseamna ARGINT in proto-persana .

Postat de: Anonymous, 10 Octombrie 2014 |

Asociaţia Geto-Dacii

Vă recomandăm şi activitatea asociaţiei. Vezi articolul ... http://www.antrecalba.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=43...

Postat de: antrecalba, 05 Octombrie 2014 |

poti sa fi multe

daca in evul mediu cand au venit tatari turci si multi alsi uni au ramas poti sa fi mai multe din si mai multe

Postat de: Anonymous, 12 Mai 2014 |

Dacul-dd

, despre limba dacilor.
Comentariu supus dezbaterii. Deci DEX sustine ca din D- VORIBA =VORBA .Mai sunt si alte limbi care au cuvintele urmatoare : letona , vardi=vorbe si englez words=vorbe, dialecte germane worten=vorbe,si WOORDEN=VORBE.
Pai dupa teoria mea si nu numai ca: dacii aveau o limba apropiata de proto-latina si proto-baltica , vin latinii cu VERBA=VORBE si expresia VERBA HUMANA =VORBA OAMENILOR , si se suprapune peste o limba dacica care avea ceva apropiat de VARDI=VORBE In limba macedoniana moderna avem VOROVI =VORBE , iar la slavii nordici SLOVE=cuvinte si GOVORI=a vorbii .
Raman la parerea ca de multe ori legile evolutiei lingvistice nu sunt valabile cand nu iei in calcul si alte teorii cum ar fi prezenta acestui cuvant in limba dacilor sub o forma apropiata.
Concluzia ar fi ca nu ar fi fost greu pentru daci ca in loc de cuvantul VORDE sa zica VORBE sau in dialect in loc de
a VORDI= a VORBI. .. etc.

Postat de: Anonymous, 16 Martie 2014 |

intru amintirea celor ai mei

aicea dintotdeauna s-a falsificat cate ceva din toate asa ca dupa ce dispare interesul unora si trece la carma un altul sa vedem ai caror urmasi veti afla ca sunteti ca nici voi nu ami stiti sau poate chiar stiti...s-am iertare
oricum e cam neplacut sa stii cine au fost ai tai si totusi sa te dai altceva pacat de amintirea lor

Postat de: Anonymous, 18 Februarie 2014 |

Pe acesti urmasi ai dacilor

Pe acesti urmasi ai dacilor cu ce ii incalzeste daca afla fara dubiu ca suntdaci? Muncesc mai mult? Devin mai corecti si mai destepti sau tocmai lipsurile acestea ii fac sa aiba nevoie de o apartenenta ca sase poata bate cu pumnul in piept? Rezolvam un complex deinferioritata incercand sa facem din......bici ..pacat ca nu plesneste. Probabil avem in ADN ceva de la daci...dar si de la romani, turci, greci si in principiu de la cine a trecut si poposit pe la noi. Ma intreb cum prefera unii sa se traga dintr-un popor in urma caruia nu a ramas mai nimic( get real ca nu a furat nimeni comorile si inventiile dacilor...ce vedem e cam ce a fost) si nu se bucura sa aiba sange roman. Aia aveau bai, blocuri, incalzire in pardoseli, biblioteci, instrumente chirurgicale.., Senat..adica mai multe generatii incaltate. Pe scurt! Cine zice ala e!

Postat de: Anonymous, 20 Ianuarie 2014 |

Daci ori nu stiu ce !

CE ROST ARE SA TOT VORBIM ?Suntem ceea ce avem de la parinti si vom fi ceea ce lasam copiilor.
Nemtii nu sunt pentru altii decat GERMANIA. NOI ROMÂNIA.! Punct.Restul e...rest !

Postat de: Anonymous, 04 Noiembrie 2013 |

daci -adevarul tulburator e ca vrem un conducator ...base ar fi

DINSU ARE SUCCESURI LA FEMEI..SA CAUTAM ALTU MAI ..NEAFEMIAT ...COLOMBEANU..ca tot a plecat femeia..

Postat de: Anonymous, 11 Iulie 2013 |

dacii

"bai incultilor" , invatati limba romana, lasat-ii pe daci , nu stiti pe ce lume va aflati , cititi mai intai si apoi comentati , ori mai mergeti la scoala.NU AVETI UN MINIM DE INFORMATIE DESPRE ACEST POPOR ANTIC .

Postat de: Anonymous, 03 Septembrie 2013 |

conducatoru

si care sa fie alt conducator mai bun decat Basescu?

Am ghicit:
cel care are in programul politic teza Daciei, nu-i asa?

Grupul de initiativa civica "Internetul fara postaci"

Postat de: Anonymous, 19 Iulie 2013 |

daci

care sunt adevărații strămoșii ai dacilor nu știe nimenea

Postat de: Anonymous, 03 Iulie 2013 |

istoria noastra

sant un dac spun eu,o simt in sange si inima,imi iubesc tara.asta vine din interior nu educatia primita.chiar daca cineva te inseala prin diferite moduri,romanii adevarati au in sange dragostea de neam si tara.imi dau viata pentru tara noastra si urmasi.

Postat de: Anonymous, 06 Mai 2013 |

hahaha

Da-ti viata ca in rest ai multe carente. De exmplu o mare carenta e cunoasterea limbii romane. Sau te conversezi in daca? Patriot semianalfabet...norocul nostru!! In fond sa dai cu ghioaga nu iti trebuie 12 clase...Dacule!

Postat de: Anonymous, 20 Ianuarie 2014 |

identitate

Esti ceea ce simti si iubesti.

Postat de: Anonymous, 23 Februarie 2013 |

ISTORICI DE MAMALIGA gen juvara boia zoe ....

GENETICA HAMBURG A LEGIFERAT -nici o legatura =SINTEM Daci-nu ne tragem din romani..sa votam revenirea la numele nostru adevarat=DACIA=sa auzim de bine daci ..sa dormiti bine vara..NU VA FERITI ..istoricii de mamaliga au disparut..vom scri istoria adevarata dupa noi...nu impusa de straini ...ca noi regi am avut si lo spus voda..acum ne omoara cu un alt termen strain ..baronii...ce scirba de ardelan ma apuca...si ditrugerea actuala a inceput de la ione iliev cu scenariu incinerato sergio si cintato la falsitate de mugur ursarescu care transforma tiganii in romii pe sestake...pai ase e istoria vere...rusinicaaaaa....si ce vila frumusica are isarica...

Postat de: Anonymous, 16 Aprilie 2013 |

ESTI CEEA CE SPUNE GENETICA HAMBURG..adica DAC=

GENETICA HAMBURG A LEGIFERAT =SINTEM DACI -nu ne tragem din romani...vasazica sintem daci..asa o spus stiinta geneticii..concluzia noi purtam un nume fals pus de masonu kogalnice..ATUNCI TORNA DACIA UNITA ..torna daci..[cei care vor sa se cheme roman pe mai departe e hotarirea lor o respectam ].

Postat de: Anonymous, 01 Aprilie 2013 |

un realist

ROMANI NU AU ISTORIE !!! TOTUL ESTE O MINCIUNA !!! MAI HOTARITIVA ODATA SUNTETI DACI SAU ROMANI SAU PUSCARIASI DIN ROMA ???

Postat de: Anonymous, 19 Februarie 2013 |

stramosi

Nu te enerva asa rau, suntem urmasii primilor europeni si ai dacilor si ai romanilor si ai slavilor ; ne intereseaza tot ceea ce vrem noi sa ne intereseze despre ascendenti. Asta cu istoria, sunteti chiar plictisitori cu cliseele .Priveste-te in oglinda si zi mersi ca poti sti cine sunt si stramosii tai. Daca esti caucazian.

Postat de: Anonymous, 30 Iulie 2013 |

un realist

ROMANI NU AU ISTORIE !!! TOTUL ESTE O MINCIUNA !!! MAI HOTARITIVA ODATA SUNTETI DACI SAU ROMANI SAU PUSCARIASI DIN ROMA ???

Postat de: Anonymous, 19 Februarie 2013 |

EMINESCU E DACIA MILENARA/ NOI SINTEM DACI

DE ZIUA LUI II FAC CADOU VISUL LUI O IUBITA =IUBITA DACIA MILENARA/IAR OCAZIA FACE TITLU DE REX-REXIS DACIKUS VESNICITUS.

Postat de: Anonymous, 15 Ianuarie 2013 |

în ultimi ani, România a

în ultimi
ani, România a început să cunoască o altă istorie a trecutului ei, a început să-și descopere alți eroi, a cunoscut și cunoaște o reînviere a nației noastre, a cãrei intensitate ne consoleazã de lașitatea a o mie de ani de neistorie, de tăcere.Tot răul din țară se datorează faptului că românii (de fapt dacii) nu știu adevărul despre propria lor istorie și se comportă ca niște oi rătăcite.
Istoria trebuie rescrisă așa cum a fost ea și ve vedea ce schimbare uriașă se va petrece în țară. Noua mișcare dacologică nu îi influențează pozitiv și articulat numai pe ucenicii aceșteia, dar, într-un anumit sens negativ, și pe dusmanii ei.
Astfel aceștia din lichele au devenit monștrii transformându-se în niște caricaturi negative, geloase și răuvoitoare, bătăioase și caraghioase, agățându-se cu dinții de latino mania care îi caracterizează, ratați tolerați fară nici o rațiune de guvern. Am fi nedrepți cu acești cãlãii intelectuali dacã i-am desconsidera. Toți sânt implicați în procesul deteriorării națiunii noastre prin dușmănia cu care ne-au distrus rădăcinile istorice inventându-ne o altă istorie, o altă cultură un alt trecut. Un pas în plus și trezeau chiar gelozia Diavolului.
Reînvierea Daciei dă românului un rost. Înainte de ea, românul era numai român, adicã un material uman alcãtuit din adormiri si umilinti. Dacul este un român de substantã, un român primejdios, o fatalitate pentru sine si pentru altii, o vijelie umanã infinit amenintãtoare. Dacul este un om a cărui mândrie suferã de insomnie.

Postat de: Anonymous, 26 August 2012 |

Romanii

Sunt doua ipoteze pentru a explica creerea poporului Roman.
1. Romanii sunt Daci Romanizati vehiculata din sec XVI de multi Carturari Romani si Sasi dar si Italieni
2. Romanii sunt descendentii directi ai Romanilor vehiculata de Scoala Ardeleana si sustinuta de documente din sec X inainte

http://groups.google.com/group/soc.culture.ukrainian/browse_thread/threa...

http://groups.google.com/group/soc.history.medieval/browse_thread/thread...

Nota 1 : Toti Tarii Bulgari sunt descrisi ca Romani Wallaci –Citeste mai sus
Romanii nu s au chemat niciodata “Daci” ci “Romani” sau “Rumani” de cind in Slavona Veche
Rum = Rome
Nota2 : Toate Cronicile Romane arata clar ca erau Romani in Translylvania la venirea Ungurilor in Panonia dar arata in acelasi timp ca Romanii au inceput sa emigreze la Nord de Dunare de peste tot din Balcanii (Bulgaria,Yougoslavia,Grecia,etc).

Postat de: Anonymous, 14 Mai 2012 |

Dacia ciolan de pripas pt.migratori

DE ZIUA NASTERII MARELUI DAK MIHAI EMINESCU =REGELE SPIRITUAL AL DACILOR -NUMIT DE NOI REX -REXIS DACIKUS VEDNICITUS=IAR ZIA DE25 OCT. 2012 E MAREA ZI A REVENIRII LA DENUMIREA MILENARA DE BDACIA IAR NOI DACI=UNITICU FRATII BASARABIDACI=GLORIE ETERNA SPIRITULUIDAK//////VZ.ULUITOARELE DESCOPERIRII RECENTE PE AUTOSTRADA ORASTIE-SIBIU-ORASII INTREGI PE ZECI DE HECTARE FENOMENAL FENOMENA DACIK-IAR BASE/CIOBU A ZIS DAI CU BULDOZERU ...CEEEEEEEE.... EEEE....NISTE CIOBURI....niste cioburi imparate dar ele sint sublimul nost trecut / DAR tu daca esti AVAR......NEAMU...TAU ....DE OM RAU ...

Postat de: Anonymous, 15 Ianuarie 2013 |

Toate făcut perfect !

Da , în opinia mea , acest lucru este scris pe fiecare gard :)

Postat de: Anonymous, 08 Martie 2012 |

cata prostie , mai frate!

numai comentarii de g1a1y pe aici! :D.

2 tabere de G2a2y batandu-se la fund cu argumente.

Sunteti penibili!

Postat de: Anonymous, 22 Februarie 2012 |

Pentru toti Anonimii care

Pentru toti Anonimii care vrea răul neamului nostru dacic.
Noi suntem aici pe acest pământ de la străbunicii neanderthali și pitecantropi care s-au dat primii jos din copaci. Dovediți că nu-i așa.
Noi avem codru-i care-i frate cu românu'. Când voi alogenii luptați în cruciade, noi plecam în păduri în bejenie, ardeam fântânile și otrăveam lanurile de grâu, apoi așteptam dușmanu' la colț sa-i dăm în cap si să-i furăm portofelu'.
Acuma 2000 și ceva de ani am avut primul stat centralizat dac. Nu aveam scris, nu aveam instituții care orice stat le are, nu aveam cod de legi, nu aveam o limbă unitară, dar era stat centralizat orice ar zice alogenii care ne vrea răul.
Când voi ridicați catedrale noi stăteam zid neclintit în fața invadatorilor.
Noi avem singura limbă din lume în care cum se scrie așa și se pronunță.
Avem cuvântul dor care nu are echivalent în nici o limbă din lume.
Avem o mulțime de cuvinte care dovedesc originea noastra dacică și continuitatea neîntreruptă pe acest pământ: caș, telemea, kefir, sana, mămăligă, cucuruz, shaorma, ciubuc, bucluc, peșcheș, pălincă.
Noi îl avem pe Napoleon Săvescu care dovedește clar că suntem strămoșii romanilor, japonezilor și al tuturor popoarelor civilizate de pe pamânt.
Iar voi alogenii, împreună cu iezuiții, comisia trilaterală și iudeo-masonii încercați să ne ascundeți adevarata istorie și să ne dezbinați.
Hăăăăiii .... hăi ...
Semneaza: un dac.

Postat de: Anonymous, 22 Februarie 2012 |

...

Buna strategia aia cu arsul lanurilor de grau!! Oare nu mureau si ei de foame...si daca otraveau fantanile de unde bea muierea apa?? Inteligenta daca nu are egal!! Buni strategi! Si vad un punct comun al comentatorilor daci : nu prea le au cu limba romana. In fond ei cunosc doar daca....

Postat de: Anonymous, 20 Ianuarie 2014 |

esti prost

esti prost... era un pamflet... dar tu erai atent sa demonstrezi ca esti geniu si sa corectezi "greseli" facute intentionat

Postat de: Anonymous, 07 Septembrie 2014 |

Vroiam sa dau cateva replici

Vroiam sa dau cateva replici unora de aici dar sunt atat de multe prostii scrise incat nu merita efortul. Mai bine ii lasi pe prosti in prostia lor. Sa se considere daci comunicand in limba romanilor.

Postat de: Anonymous, 10 August 2013 |

pt ala de se semneaza "dac"

Dupa modul in care folosesti limba romana, nu esti un dac cu siguranta, poate un drac, daca nu cumva vei fi o boanghina?!!!

Postat de: Anonymous, 23 Februarie 2012 |

Un dac vorbește limba

Un dac vorbește limba dacă.
Iar eu am scris post-ul în limba română curată, dialectul de București.

Postat de: Anonymous, 24 Februarie 2012 |

:)

Dialect de Bucuresti cu greseli de ortografie GRAVEEE!!!

Postat de: Anonymous, 02 Octombrie 2012 |

pentru anonimi

Am si eu o rugaminte la cei ce se semneaza Anonim! Daca sunt niste anonimi sa ramana asa si sa nu se mai laude pe aici cu ce carti au citit ei! Sunt doar niste bieti anonimi ce se straduie sa dovedeasca lumii intregi cu toata priceperea si ardoarea lor ca se trag din niste popoare migratoare amestecate. Inteleg ca si-au format aceasta idee citind diferite carti care desigur ca sunt scrise de posesorii adevarului absolut. Celelalte varti, scrise de altii cu alte idei sunt niste hartii in vant! Asta deoarece ei sunt mult mai pregatiti in domeniu decat toti istoricii de pana acum daca sunt in stare sa stabileasca cine are dreptate si cine nu, cine a scris carti bune si cine nu. Pana la urma, sa te tot agiti sa demonstrezi ca esti un anonim si sa tot insisti ca ai origini total obscure si nerecomandabile nu stiu daca e un demers care sa merite facut.
In rest, sanatate! Voi demonstrati ca se poate trai si fara mandria originilor. Singura mandrie ce v-a ramas este aceea de a reusi sa demonstrati ca sunteti doar ANONIMI.
Nu stiu daca sunt urmasul dacilor, dar nu vreau sa-mi pierd timpul incercand sa demonstrez ca nu sunt!

Catalin

Postat de: Anonymous, 21 Februarie 2012 |

@anonimus

In cazul in care exista un schimb de idei si o conversatie civilizata si o dorinta sincera de dialog si respect pentru ceilalti si un cadru academic si dorinta de a demonstra un nivel inalt intelectual si toate acestea simultan si continuu, anonimatul este benefic.Anonimatul este malefic daca cineva foloseste "paravanul"anonimatului pentru a fi vulgar sa jigneasca sa-si ascunda prostia si incultura.Cu un cuvant daca anonimatul este folosit cu bune intentii este benefic.Daca semnez un comentariu civilizat si corect cu numele de Attila nu vreau sa vad comentarii si injuraturi pentru un "bozgor".Astfel daca doriti sa purtam un dialog despre un subiect propus si va intereseaza o parere corecta, stiintific argumentata si logica voi fi anonim!!!!!

Postat de: Anonymous, 22 Februarie 2012 |

am uitat sa fim oameni :(

Ce pot sa zic...normal ca dacii au fost stramosii romanilor de azi iar daca o dam pe adevarata istorie putem observa ca romanii cucerind Dacia nu au facut decat sa se intoarca la propriile origini.Etruscii,stramosii putin cunoscuti ai romanilor avand ca punct de plecare in lunga lor peregrinare prin Europa si lume,teritoriile actualilor Balcani (asta dovedind-o izvoarele istorice si tehnica de prelucrare aurului de catre etrusci care este identica cu cea a dacilor).Romanii in dorinta lor de a-si satisface criza economica care se instalase in imperiu au decis,sub comanda lui Traian sa colonizeze sau mai bine zis sa pradeze Dacia.Dacii avand un istoric destul apropiat de cel al romanilor prin relatiile comerciale pe care acestia le aveau unii cu altii,ba chiar si aliante prin casatorie intre familiile nobile.Ce sa zic,sa spui despre poporul roman ca ti-este popor parinte cand te-a pradat si ti-a impus tirania sacrificiului,asta inseamna o oarecare masura de sadism sau mai bine zis masochism,pentru ca un parinte nu-ti fura prisosul ci incearca sa-ti insuseasca ceea ce tu duci lipsa.
Dacii,cunoscuti ca niste "barbari teribili",avand constructii ridicate in adevarate orase,centre economice de catre inginerii acelor vremuri si dupa planuri atent ticluite,da,adevarati barbari insetati de sange si razboaie.Ce pot spune ca am mostenit de la stramosii daci...pai sa vedem:curajosi nu suntem,lasi cat cuprinde,nu dorim libertate ci doar supunerea pe care o sluga o cere pentru a-si asigura acea viata iluzorie,"statornica".Ce am mostenit insa de la daci,o mostenire de-a dreptul dureroasa,este frica de a te uni cu fratele,cu seamanul pentru a scutura pe "baieteii destepti" din gramada de galbeni ai tarii.Trist,dar adevarat,blestemat e acel popor care-si reneaga stramosii si isi uita gustul libertatii si independentei.Cam asta am mostenit de la stramosii daci.Nu s-au unit atunci cand trebuia si de aceea au pierdut ca si generatiile si generatiile triste si modeste ce au urmat dupa aceasta.Multe triburi de daci,traci,geti si altele de acest fel au ramas libere si nesupuse pentru ca nu s-au implicat in destinul fratilor lor.Nimeni nu poate contesta faptul ca daca intreg Imperiul Dac se incrunta si se ridica impotriva Imperiului Roman,acesta era facut farame retragandu-se in lume asa cum a venit.
Da! Dacii sunt stramosii romanilor! Da,asta cred.Si am primit de la ei blestemata mostenire de a nu ne uni niciodata cu adevarat,de a fi doar o populatie fara identitate pe un bogat pamant.De a oferi strainilor,acelor barbari "civilizati" bogatiile si puterea mintilor noastre.De a ne supune fara a comenta in fata unor istorii masluite de vecinii nostrii intotdeauna parsivi.
Da! Am 22 de ani si asta cred.Romanii nu au facut decat sa se intoarca in bratele poporului din care s-au nascut,insa nu sub o forma pasnica a recunostintei ci pradalnica si orbita de vanitatea unei "puteri civilizate".Romanii sunt bombardati,sunt mintiti,sunt facuti sa se simta umili,de ce? ar intreba unii,va spun eu de ce.Pentru ca romanii sunt o forta atat prin trup si suflet cat si (mai ales) prin minte.Multora le este frica de trezirea romanilor pentru ca asta ar insemna schimbarea balantei de putere in Europa.Strainii cunosc acest lucru iar cei cinstiti recunosc adevarul,numai romanii se judeca si se taie intre ei ca orbii,trist,trist cand un mare popor devine doar o populatie incoerenta in ganduri si strategie,dar mai ales in sentimente.
As putea sa mai vorbesc despre regii daci care au condus ulterior Imperiul Roman cat si despre multe alte fapte istorice ale acestui popor,de cultura si stiinta lui care pe multi dintre cei de aici v-ar lasa cu gura cascata dar nu este spatiu si nici n-am timp suficient pentru asta.Blestemat e acel popor care nu pretuieste jertfa stramosilor.Ce pot sa mai spun,romanii isi merita soarta din prezent.Toti binefacatorii romanilor au fost "rastigniti" intr-un fel sau altul fara ca poporul roman sa le ia apararea.Asteptam pe straini sa ne faca dreptate,of Doamne nimic mai demn de mila decat asta.Strainul intotdeauna va fi strain,painea de aici n-o va imparti cu copiii romani ci tot cu copiii lui...
"Desteapta-te romane!" un intelept a spus dar poporul roman va fi vesnic supus ca acel stejar strafulgerat de vant,o cetate-n ruine cu glasul in suspin.Vor intreba copiii de ce slugi se numesc,le vom spune in lacrimi ca suntem lasi plebei,cand am avut cuvantul noi am ales suspinul...
Va doresc sa va treziti odata si-odata caci daca o vom face prea tarziu,atunci in zadar va fi...

Postat de: Anonymous, 21 Februarie 2012 |

Felicitari. Un articol scris

Felicitari.
Un articol scris de un adevarat protocronist. Napoloeon Savescu, sunt sigur, este mandru de tine.
Ai uitat sa mentionezi ca dacii sunt stramosii japonezilor, cum sustine idolul tau Savescu.

Postat de: Anonymous, 22 Februarie 2012 |

Un ironic ce se crede tare destept ...

fie nu simti romaneste si atunci e de inteles reactia ta fie nu gandesti logic ca cea ce a scris acolo este in mare masura adevarat , iar vizavi de unii generali si chiar imparati ce sau perindat pe tronul Imperiului Roman este cat se poate de advarat ca au fost de origine daca ... Inainte de a rade prostese citeste si documenteaza -te .

Postat de: Anonymous, 16 Martie 2013 |

Dacii&romanii

Foarte "interesante"comentariile!!!Analiza unui subiect atat de complex porneste de la evenimentele care au fost consemnate de sursele de incredere ale vremii si care se analizeaza cu rigurozitate stiintifica.
1.A existat un razboi de cucerire a daciei,cu certitudine din cauza unor conflicte de granita cu o structura statala care a deranjat sistemul de valori al imperiului roman.
2.Fara discutie acest razboi a slabit imperiul si jaful care a urmat razboiului nu a compensat pierderile.
3.In urma razboiului prada care a ajuns la Roma a fost imensa si sclavii care au fost trimisi cu siguranta nu au permis nici macar existenta unui sat de bastinasi in teritoriile ocupate.
4.O populatie fara o cultura scrisa,fara o structura fortificata cel putin la nivelul roman,in urma unui razboi devastator nu putea sa reziste in teritoriile asa zise"teritoriile dacilor liberi"in fata navalirilor barbare.
5.Retragerea Aureliana a fost decisa in urma presiunilor barbare si nici de cum in fata unor conflicte de granita cu asa zisii "daci liberi".
6.In urma retragerii din 271 teritoriile la nord de Dunare au fost sub presiunea unor navaliri barbare care sub nici-o forma nu a putut permite"formarea unui popor".
7.Toate popoarele de limba latina au aparut in interiorul teritoriilor controlate de lagiunile romane preluand elemente "barbare".
8.Hunii, care au trecut europa prin foc si sabie, cu o cruzime care a ingrozit roma si populatiile "barbare"care nu au plecat capul au fost inghitite cu fulgi cu tot, au "tolerat" poate chiar au sustinut formarea unui popor la nord de Dunare.
9.Ce este degradant in ipoteza in care dupa moartea lui Attila si disparitia unei presiuni barbare o populatie de limba latina nascuta pe valea Timocului sa ocupe un teritoriu bogat si liber din nordul Dunarii??
10.Gotii dupa ce au devastat Roma cautau un teritoriu nu s-au intors in teritoriile de la nord de Dunare pe care o cunosteau ci au trecut spre peninsula Iberica.

Postat de: Anonymous, 20 Februarie 2012 |

fara cultura scrisa?

pai ce ne facem atunci cu cu romanu' care zicea ca prostul la inceputul mileniului ca in pannonia traiesc daci ce AU O CULTURA SCRISA sio organizare similare cu cea romana? si colac peste pupaza unii dintre ei vorbeau si latina.dupa retragerea aureliana dacia a fost lasata in grija unui rege clientelar, inca dinainte de retragere romanii isi faceau griji in legatura cu soarta celor care vor ramane in dacia:)la curtea lui attila ,care de altefel avea capitala pe teritoriul romaniei,se vorbea si "protoromana",cei asezati in teritoriul fostei colonii fiind aliati ai hunilor:)formarea natiunii romane s-a facut pe un areal mare, din pacate ii cam enervam pe vecini cand vorbim de romanitate si-n bulgaria, ungaria,serbia si ucraina:)se tot vorbeste de civilizatia romana, dar se uita ca pana si romanii criticau ce se intampla in granitele imperiului, multi cetateni romani fugea la barbari caci viata era mai usoara, scapand astefel de birurile impuse de imperiu.iar sclavia dacilor nu este decat chiar hilara,ca ar fi golit dacia de locuitori?nu era "the roman way" fa o comparatie cu gallia si-ti vei gasi raspunsurile:)saracii barbari vad ca sunt stigmatizati rau..da' cu sava gotul ce facem?ca avem informatii de cat de rai erau barbarii din vremea lui. veneau doi trei calare si mancau mamaliga in satele daco-romanilor...si mai primeau si vin sa le priasca mancarea:))si...cam atat...sincer,mie ca cetatean roman,mi-ar fi convenit mai mult regimul asta decat cel din imperiu,unde era fiscul,riscam sa fac armata 20 de ani,sa fiu trimis pe la mama dracului sa apargloria imparatului...asa scapam c-o ulcea de vin ,o tara de terci si niste fan pentru doi cai...mai avantajos asa,nu?

Postat de: Anonymous, 21 Februarie 2012 |

Sunt mandra de stramosii mei Daci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Din nou, Dacii liberi

Noi n-am avut nevoie
Să luam adeverinţe
Că vieţuim acasă,
... În patrie la noi,
Am fost şi vom rămâne
De-a pururi dacii liberi
Şi iubitori de pace,
Şi vrednici de război.

La Sarmisegetuza,
La focuri, cu Zamolxe,
Şi stelele din ceruri
Din sânge ni se rup.
Nu ne-au învins romanii
Şi-am râs de toţi barbarii
Strigând la ei cu steagul
Făcut din cap de lup.

Această dăm de ştire,
De sub pământul nostru,
Urmaşilor în care
Reinviem acum.
Femeile iubindu-şi
Să nască dacii liberi
Spre răzbunarea noastră
Pe cel din urmă drum.

Numiţi şi ţara noastră
Cu numele ei dacic
Iubiţi pe nou veniţii
După atâţia ani,
Dar veşnic ţineţi minte
Că peste dacii liberi
Au tot călcat invazii
Şi altfel de romani.

Noi am rămas în glie
Şi devenim pădure,
Şi devenim recolte,
Să vă hrănim pe voi,
Şi temelia ţării
S-o întărim cu oase
Şi iubitori de pace,
Şi vrednici de război.

Cu tot ce năzăreşte
Din firea noastră veche,
Dăm Romelor de ştire,
Prin ierburi murmurind,
Că numai oboseală
Ne-a aşezat sub scoarţă,
Dar dacă e nevoie
Ne vom scula oricând

Postat de: Anonymous, 19 Februarie 2012 |

Multumim pentru comentariu

Multumim pentru comentariu

Postat de: Anonymous, 20 Februarie 2012 |

dac sau nu

Citind comentariile, nu pot sa nu observ ura si dusmania cu care unii se adreseaza imporiva ungurilor.
Eu am inteles gresit sau ...intrebarea era daca dacii pot fii considerati stramosi nostrii? ce au ei cu unguri?Ce aveti cu ei? Ungurii in sus, ungurii in jos....mai lasati ideea aceasta, aberatii totale!!!
Eu m-am nascut in Bucuresti, mama de origine grecoiaca, tatal din Odessa,jumatate rus jumatate moldovean.Sotia mea, mama unguroaica, tata svab/neamt.
Daca dacii au fost stramosi mei? poate da poate nu, dar un lucru este cert, numai vazandnumele l-a colegii mei din birou, suntem 25, cu nume care mai de care.....un lucru cert multi dintre noi nu avem mult de a face cu Decebal.....

Postat de: Anonymous, 14 Februarie 2012 |

@ dac sau nu

Asa si? Ce te lauzi ca apartii de mai multe natii? E normal sa comentezi asa, te doare la patina, nici macar nu stii ce esti la origine :).

Aici e vorba de origini nu de ghiveci.:)

Postat de: Anonymous, 14 Februarie 2012 |

...

Zau ca esti dac pur sange! Nu se poate...poti sa pricepi? Stii de c se nasc cretini? Stii cece consangvinizarea?? E atunci cand undeva oamenii fac copii intre ei. Cand vine o influenta externa atunci lucrurile se schimba in bine. Di eu vad ca pe toti ii roade de unguri...Asta e tipic romanesc! Eu am o viata s osta hai sa iimancam defund pe altii...A
Cam cum credeti ca dacii au ramas o rasa pura? Credeti ca nu s-au casatorit cu alte natii? Pe cuvant, nu stiu daca e prostie sau naivitate. Pe cat de zelosi sunteti sa va aparati stramosii, la fel sunteti si cand trebuie sa munciti??

Postat de: Anonymous, 20 Ianuarie 2014 |

In sfarsit

Multumim pentru comentariu

Postat de: Ciprian, 14 Februarie 2012 |

Ce ne facem cu

Ce ne facem cu protocronistii, cu hiperboreenii si pelasgii ?
http://art-historia.blogspot.com/2010/03/ce-ne-facem-cu-protocronistii.html

Postat de: Anonymous, 13 Februarie 2012 |

Cateva precizari

Exact ca si in cazul mesajelor despre 23 august 1944 ,trebuie sa vin-revin cu precizari.Nu mi-am permis sa scriu mesaje neserioase.De multe ori m-am gandit ca razboaiele daco-romane au fost sursa dezastrelor ce au urmat .Despre barbari vorbesc.Mai prozaic spus ,cand doi se cearta,al treilea castiga.N-am mai urmarit blogul Historia din decembrie.In urma cu cateva saptamani am vazut la tv o emisiune.Invitat- Neagu Djuvara.Dansul a prezentat o teorie a unui istoric strain,conform careia,in istorie,cand se lupta doua sau mai multe regate,castiga cel care vine ultimul.Cand doi se cearta....N.Djuvara a dat cazul Chinei.Ce a spus istoricul despre China,am spus si eu despre cazul nostru.Asta-i toata filozofia.Vinerea trecuta m-am uitat intamplator pe blog si vazand titul am crezut ca pot trimite mesajul.Accept teoria conform careia romanii sunt urmasii dacilor si ai romanilor.N-am vorbit despre daci pentru a nu-i supara pe dacologi,dar am dat de inteles ca urmasii lor au rezistat pe aceste meleaguri.Ce n-am inteles eu:De ce printre aparatorii daci se aflau numeroase femei si copii.Parca dacii erau un popor numeros si ar fi existat destui barbati sa lupte.Poate nu s-au gandit sa evacueze femeile si copiii.Din ce prezinta istoricii contemporani si scenele de pe columna,nu stiu cati daci au mai putut ramane in Dacia.Dacii liberi nu mai contau pentru noua provincie.Ca veteranii romani s-au casatorit cu femei dace?Conteza cateva zeci de cuvinte pastrate din limba daca?Ar conta mai mult numele de toponimice.Nu trebuie sa ne inflamam,dar si cei care ne contesta au teorii solide.Dar cine ne contesta?Tocmai urmasii barbarilor.Inchei intr-o nota umoristica.I-am tot luat in tarbaca pe specialistii nostri.Nici strainii nu se lasa mai prejos.Unul care n-a avut de lucru,se apuca(pe canalul N.Geogr.,geamanul celui dupa care invata elevii nostri)sa prezinte tancul T34.Ce spune omul?Ca respectivul tanc avea un motor de avion pe mo-to-ri-na.Repet:motor de avion pe motorina.Deci se poate si mai rau.Din orasul cu nume dac-DEVA,Cosmin.

Postat de: Anonymous, 13 Februarie 2012 |

Publică un comentariu nou

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
Te abonezi la Historia şi câştigi
Aboneaza-te la NEWSLETTER
 

Realitatea.net

 HISTORIA, Nr. 156, Ianuarie 2015

HISTORIA, Nr. 156, Ianuarie 2015 -
14 Ianuarie 2015

La cumpăna dintre anii 1944-1945, Germania se lupta pentru supravieţuire. Rămas fidel concepţiilor sale, Hitler a lansat o ofensivă de mari proporţii pe Frontul de Vest (bătălia din Ardeni) la 16 decembrie 1944. Aliaţii occidentali au fost complet luaţi prin surprindere de amploarea atacului; serviciile de informaţii erau convinse că armata germană nu mai e capabilă să pună laolaltă suficiente forţe. Vedeţi mai multe detalii

Credeţi că achitarea lui Corneliu Zelea Codreanu în 1925 a fost justă?
Popular content
Soluţie implementată de Tremend
SATI